{{ message.message }}
{{ button.text }}

4x zo ga jij goed voorbereid het nieuwe jaar in

Dat 2020 een jaar was waar je je niet goed op had kunnen voorbereiden blijkt wel... Wie had ooit gedacht dat het een jaar zou zijn met 2x een lockdown?! Sommige dingen heb je nu eenmaal niet in de hand en (gelukkig) kun je sommige dingen wel regelen en vastleggen. Hoe ga jij goed voorbereid 2021 van start?

Afbeelding blog '4x zo ga jij goed voorbereid het nieuwe jaar in'

In samenwerking met Monuta en een aantal ambassadeurs van Monuta is deze top 4 tot stand gekomen. Heb je goede toevoegingen? Laat het ons weten in een reactie! 

1: Breng alles in kaart

Het einde van het jaar en de start van een nieuw jaar zijn vaak momenten waarop je checkt of alle verzekeringen en abonnementen die je hebt afgesloten nog wel passend zijn. Tijd voor een nieuwe zorgverzekering? Zit je nog wel bij de (groene) energiemaatschappij waar jij je goed bij voelt? En heb je niet per ongeluk een dubbele inboedelverzekering? Allemaal vragen die je vast niet vreemd in de oren klinken. Sommige (erg belangrijke) onderwerpen zoals een goede pensioenopbouw en het hebben van een uitvaartverzekering die bij je past worden vaak vergeten, of door de zwaarte van het onderwerp, naar achteren geschoven. Probeer er toch eens goed voor te gaan zitten en regel het in 1x goed - dan kun jij goed voorbereid 2021 in gaan :) 

2: Fantaseer over dromen en doelen

Niets is mooier dan een beetje dromen. Wat wil je komend jaar bereiken, op privé- en werkgebied? Wanneer je probeert voor te stellen waar je over een jaar zou willen staan kom je vaak hele interessante vraagstukken voor jezelf tegen. Leuk om te doen: maak een bucketlist! Dan is het direct wat concreter. Wat wil jij in 2021 sowieso afvinken voor jezelf? 

Inspiratie nodig? Afgelopen zomer vroegen wij onze volgers wat er op hun bucketlist staat. In dit artikel lees je de meest genoemde

Afbeelding blog '4x zo ga jij goed voorbereid het nieuwe jaar in'

3: Bepaal een voogd (en leg vast)

Je wilt er liever niet aan denken, maar wie zorgt er voor jouw kind(eren) wanneer jullie er niet meer zijn? Heb je al een voogd in je hoofd en zitten jij en je partner op een lijn hierin? Dan is er nog het moment dat je het vraagt aan diegene. Lees onder bovenstaande Facebookpost diverse ervaringen en ook Mirthe, Tilda en Sientje deelden hun verhaal over het bepalen van een voogd. Vergeet niet om na het bepalen, dit ook officieel vast te leggen natuurlijk. 

4: Geniet van het moment

Afbeelding blog '4x zo ga jij goed voorbereid het nieuwe jaar in'

Je hebt het leven niet altijd in de hand, daar is 96% van onze volgers het over eens... Hier kun je niets tegen doen. Wat je wel kunt doen, is genieten van het moment. Dat is wat je hebt en waar je zeker van kunt zijn. Kleine dingen zoals even je telefoon wegleggen en een boekje lezen met je kinderen kan hele waardevolle herinneringen opleveren. Nog een tip: na een lange dag school of werk heb je niet altijd zin om te vertellen. Met een praatsteen in het gezin werkt het vaak heel goed. Wie de steen heeft, mag vertellen zonder dat er vragen gesteld worden. Resultaat: aandacht op de persoon die vertelt en alles daaromheen valt weg! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta. Op deze pagina kun je heel eenvoudig checken wat een uitvaartverzekering voor jouw gezin jullie kost en lees je veel informatie en tips die handig zijn voor jonge gezinnen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je