Snap
  • Mama
  • gezin
  • uitvaartverzekering
  • mamaplaatscollab
  • monutastories

Regel dit en krijg direct meer rust

Goed voorbereid zijn heb je zelf in de hand

De nachtmerrie van elke ouder: je kind wordt ziek, of krijgt een ongeluk. Hoewel je er als ouder van alles aan doet om het huis kidsproof te maken, vindt de helft van de kinderongevallen in en om het huis plaats. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. 

Onlangs nog realiseerde Lisa zich, na een ongeluk met kokend heet water, dat het leven ontzettend onvoorspelbaar is: "En daarom wil ik beter voorbereid zijn, op dat, waarvan je hoopt dat het nooit gaat gebeuren. Wanneer er één geliefde van je komt te overlijden, stort je wereld in. Je wilt dan niet moeten nadenken over de kosten van een uitvaart. Je wilt de persoon waar je van houdt een waardig en mooi afscheid geven."

Snap

Lisa is niet de enige. Op Instagram vroegen we wie er wel eens heeft ondervonden dat je het leven niet altijd zelf in de hand hebt. Onder de ruim 500 deelnemers stemde 96 procent voor 'ja'. 

Snap

Het verliezen van je kind(eren) of partner is het ergste wat er is. Het is een onderwerp dat zorgt voor een gigantische brok in ieders keel. Des te belangrijker is het om er bij stil te staan. Lisa: "Ik wil jullie attenderen op iets wat maar twee minuten van je tijd kost. 2 (!) minuten was ik er mee bezig… Dit kan dus mooi even tussen het voeden, verschonen en aandacht geven door. Want als moeder zijnde hebben we het al druk genoeg."

Lisa sloot daarom een uitvaartverzekering af. "Ik dacht altijd dat het aanvragen veel moeite zou kosten, maar dat is dus niet het geval. Ik heb ervoor gekozen om een uitvaartverzekering af te sluiten voor mijzelf én mijn gezin. Ik hoefde alleen onze namen, geboortedata, adres- en rekeningnummer door te geven. That’s it." 

Zet deze blog jou ook aan het denken? Monuta kan je helpen met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Wanneer je het eenmaal geregeld hebt, zul je merken dat het je enorm veel rust geeft. 

Dit artikel is geschreven is samenwerking met Monuta.