{{ message.message }}
{{ button.text }}

Vermoeidheid aan het eind van het schooljaar

Vermoeidheid aan het eind van het schooljaar; hoe je er het beste mee om?

Afbeelding blog 'Vermoeidheid aan het eind van het schooljaar'

Vermoeidheid aan het eind van het schooljaar; welk schoolkind heeft er geen last van? Eigenlijk zijn de meeste kinderen ( en ouders ) rond deze periode vreselijk aan vakantie toe, maar juist nu lijken de dagen nog snel even gevuld met toetsen, juffendagen, schoolreisjes en ( afscheid ) feestjes. Met name gevoelige kinderen raken overprikkeld en kunnen weinig meer hebben. Vanzelfsprekend hebben hier ook de ouders weer last van die eveneens druk zijn met het afronden van het werk, het organiseren van cadeautjes voor de leerkrachten en misschien komt er zelfs al wat vakantiestress om de hoek kijken. Vermoeidheid aan het eind van het schooljaar is dus normaal, maar hoe ga er het beste mee om?

Vermoeidheid aan het eind van het schooljaar? Bouw meer rustmomenten in

Wanneer je kind zo aan het einde van het schooljaar veel last heeft van vermoeidheid is het goed om wat extra rustmomenten te creëren. Laat hem niet iedere dag speelafspraken regelen, maar doe eens rustig samen een spelletje of zet een ontspannende film op.

Een kort lontje door de vermoeidheid?

Heeft jouw kind opeens een kort lontje zo aan het eind van het schooljaar? Dat hoort er echt een beetje bij. Ook mijn meiden huilen op dit momenten om de kleinste dingen en kunnen minder hebben. Hoe moeilijk het misschien ook is ( vooral als je zelf stiekem eveneens erg aan vakantie toe bent ) maar probeer dit te begrijpen. Ga niet teveel de discussie met je kind aan, maar probeer hem af te leiden of negeer onredelijke buien.

Extra slaap en vitamines!

Het lijkt zo gewoon,maar juist aan het eind van het schooljaar schiet op tijd naar bed gaan er nog weleens bij in. Het is mooi weer en op school is het waarschijnlijk alleen nog maar een kwestie van herhalen en herhalen. Toch is het nu extra belangrijk om je kind op tijd naar bed te brengen. Zorg er verder voor dat je kind voldoende vitamines binnenkrijgt.

Heeft jouw kind ook zo`n last van vermoeidheid aan het eind van het schooljaar? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je