Hoeveel slaap heeft een kind nodig?

Hoeveel slaap heeft een kind nodig?

oeveel slaap hebben ze minstens nodig? En is dit per leeftijd verschillend. Wij helpen je, zodat je kind de rust krijgt

Hoe laat moet een kind naar bed? Hoeveel slaap hebben ze minstens nodig? En is dit per leeftijd verschillend. Wij helpen je, zodat je kind de rust krijgt die hij of zij nodig heeft. Misschien weetje het nog van jezelf. Hoe ouder je wordt als kind, des te later wil je naar bed. Het is dan ook zo gezellig nog! Toch moest je naar bed want je had je rust nodig.

4 jaar of ouder

Als een kind eenmaal 4 jaar of ouder is doen ze geen middagdutje meer. Toch worden ze overdag veel alerter waardoor ze ‘s avonds moe worden. Ze willen later naar bed en moeten dezelfde tijd opstaan.

Hieronder staat een hulpmiddel met de aanbevolen rusttijd per leeftijd.

Leeftijd- Slaapduur 6 jaar - 10 uur en 45 minuten 7 jaar - 10 uur en 30 minuten 8 jaar - 10 uur en 15 minuten 9 jaar - 10 uur 10 jaar - 9 uur en 45 minuten 11 jaar - 9 uur en 30 minuten 12 jaar - 9 uur en 30 minuten

verschil per kind

Het verschilt natuurlijk ook per kind. Sommige kinderen hebben meer slaap nodig dan andere. Bij veel kinderen helpt het ook handig als je ze zegt net boven te gaan om de pyjama aan te doen en de tanden te poetsen en dat ze daarna nog even bij jou mogen zitten in de keuken of woonkamer. Wanneer je ze dan naar bed stuurt zijn ze klaar om te gaan slapen.
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >