Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Leuk speelgoed voor tijdens een lange autorit

Een lange reis voor de boeg? Kijk hier voor leuk speelgoed voor tijdens een lange autorit!

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent voor veel gezinnen een welverdiende vakantietrip met bijbehorende ( auto ) reis. Een dergelijke autorit hoeft voor ouders echt geen bron meer van vakantiestress te zijn, wanneer er voor leuk speelgoed voor onderweg wordt gezorgd. Op deze manier houd je de kinderen zeker een hele poos zoet. Wat is nou eigenlijk leuk en handig speelgoed voor onderweg?

Wat is leuk speelgoed voor tijdens een lange autorit?

Wanneer je een rondje door winkels als de Action of HEMA loopt, vind je vast en zeker heel leuk, handig en betaalbaar speelgoed voor tijdens die lange autorit. Mijn top 5:

-Stickerboekjes

-Een magisch tekenbord

-Verwijderbare raamstickers

-Een kleurboek met kleurpotloden ( zorg dan wel voor een 'plankje' zodat het kleuren gemakkelijker gaat)

- Het spelletje Autobingo

Leuk en leerzaam vermaak voor onderweg?

Leuk en ook nog leerzaam vermaak voor onderweg? Gewone boeken, maar ook luisterboeken doen het altijd goed.

Niet altijd leerzaam, maar wel heel relaxed voor ouders en kind: een dvdspeler voor in de auto. Geef de kinderen als verrassing ( bij voorkeur een lange ) film en het is gegarandeerd anderhalf uur heerlijk stil op de achterbank.

Ook een Nintendo DS of kindertablet kan voor het nodige vermaak zorgen.

Speelgoed voor tijdens de stop

Natuurlijk stoppen jullie tijdens de autoreis ook regelmatig. Dan is behalve iets lekkers om te eten en te drinken ook klein buitenspeelgoed heel handig. Denk hierbij aan een bal of een bellenblaas.

Ook niet vergeten!

Vergeet de lievelingsknuffel van je kind niet tijdens die lange autorit. Daarnaast vinden de meeste kinderen een eigen kussentje erg prettig.

Misschien nog een tip: koop wat kleine, goedkope cadeautjes en laat je kind om de paar uur iets uitpakken. Dit zorgt zeker voor de nodige afleiding.

Wat vind jij leuk speelgoed voor onderweg? Reageer ook!

9 jaar geleden

Inderdaad ideaal!

9 jaar geleden

Wij gebruiken altijd de kindertablet, dat is echt ideaal om te reizen! We reizen nooit zo heel erg lang, maar voor de langste stukken gebruiken wij dan de tablet, zag dat deze ook boven in het lijstje staat :).