Het leukste buitenspeelgoed voor het voorjaar

Het leukste buitenspeelgoed voor het voorjaar

Lente betekent buiten spelen! Er is een keur buitenspeelgoed waarmee je kind uren zoet kan zijn. Stimuleer je kind om met dit speelgoed aan de slag te gaan, want buiten spelen is hartstikke gezond.


BUITENSPEELGOED, EINDELIJK KAN HET WEER

Voorjaar... De eerste zonnestralen breken door en het kwik stijgt. Waren jullie tot voor kort binnen nog flink aan het knutselen en bakken, nu is het tijd om met de kids lekker naar buiten te gaan.

Natuurlijk kun je kiezen voor een dagje uit naar het bos, de kinderboerderij, het strand of een speeltuin, maar ook rondom huis is het voor je kleintje nu heerlijk toeven met het leukste buitenspeelgoed voor het voorjaar.


Buitenspeelgoed voor kinderen tot 4 jaar

Zet je uk met dit mooie weer in een zandbak en je hebt er werkelijk geen kind aan. Van alle soorten buitenspeelgoed is de zandbak misschien wel de beste investering, omdat grotere kinderen er vaak ook nog graag in spelen. Meer dan een zandbak en wat emmertjes en schepjes heb je niet nodig voor uren speelplezier. Wat is er immers leuker dan lekker bouwen, spelen en kliederen met zand en misschien zelfs wel met water?

Een Zand & Water tafel is ook fijn buitenspeelgoed en met een eigen kruiwagentje vergroot je het speelplezier al helemaal.

Een rondje om het huis? Ook als je kind nog niet echt kan fietsen, zijn er diverse mogelijkheden om toch lekker rond te rijden. Zoals met een driewieler, een skeltertje, een loopfiets of een peuterstep.

Het klinkt simpel, maar een bal is en blijft leuk buitenspeelgoed. Je kunt er mee overgooien, rollen, voetballen of andere grappige spelletjes mee doen. Voor de allerkleinsten zijn er ook zachte ballen verkrijgbaar.

Een speelhuis in de tuin; welk kind wil dat nou niet? Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Nieuwe speelhuisjes kunnen prijzig zijn. Kijk eens op Marktplaats voor een goedkoop, tweedehands exemplaar.

Mama of papa buiten helpen in de tuin is voor een kleintje natuurlijk bijzonder interessant. Dit kan met speciale harkjes, schepjes of een heuse bezem.


Buitenspeelgoed voor kinderen van 4 tot 9 jaar

Stoepkijt. Goedkoper buitenspeelgoed is er waarschijnlijk niet en toch is het in deze leeftijdscategorie al jaren favoriet. Behalve de gebruikelijke stoepkrijt heb je tegenwoordig ook stoepkrijtsjablonen om zelf de mooiste figuren op de stoep te tekenen. Kijk maar eens hier!

Kinderen van deze leeftijd vinden het vaak geweldig om zelf ( of met een beetje hulp ) plantjes te zaaien. Bij winkels als de Action koop je voor een prikkie allerlei soorten zaadjes. Het zaaien zelf is al een leuke klus, maar het is natuurlijk helemaal leuk als je kind later resultaat ziet in de vorm van een schitterende zonnebloem of sappige aardbeitjes!

Insectenpotjes of een vergrootglas is voor kinderen ideaal buitenspeelgoed in het voorjaar. Het is interessant, het stimuleert kinderen op onderzoek te gaan in de natuur en het is ook nog eens hartstikke leerzaam.

Bij zonnig of (juist) nat weer is het voor kinderen heerlijk om buiten rond te crossen. Met een gewone fiets, met skates, een step of met de Spacescooter.

De Lolobal, de Skippybal of stelten; ken jij ze nog van vroeger? Ook nu zijn ze weer volop verkrijgbaar en het favoriete buitenspeelgoed van veel kinderen.


Buitenspeelgoed en veiligheid

Sommige soorten buitenspeelgoed zijn alleen geschikt onder toezicht van een volwassene of vraagt om voorzorgsmaatregelen voor extra veiligheid. Bij de allerkleinste hou je uiteraard toezicht. Bij de wat grotere kinderen is het verstandig om een helm op te zetten bij het fietsen en kniebeschermers / elleboogbeschermers om te doen wanneer hij gaat skaten. Veel buitenspeelplezier!


Geschreven door mama NienkeSpeelt jouw kind veel met buitenspeelgoed en heb jij nog tips? Reageer hier!
Mamaplaats

Mamaplaats

Bij ons kun je terecht om een mooie blog te schrijven, in contact te komen met andere moeders, deel te nemen aan hele gave testpanels en winacties en last but not least... de laatste nieuwtjes omtrent zwanger (worden), celebs, food en opvoeding.

Plaats een reactie

Schrijf mij in voor de nieuwsbrief
3 Reacties

Reacties

 1. Marieke80 Marieke80

  1

  Dat helpen in de tuin is herkenbaar (en voor meer seizoenen dan alleen de lente :) ), dat vinden ze hier ook leuk. Zo ook het moestuintje en stoepkrijten. En tot nog toe is de speeltuin toch eigenlijk nog wel favoriet!

 2. malinili malinili

  2

  Leuk, die stoepkrijtsjablonen! Hier zijn idd het speelhuis (naast de zandbak de investering meer dan waard), de schommel (aan haken in de schuurdeuropening) en de zandbak met toebehoren favoriet. We lenen weleens wat buitenvoertuigen (step, taxifiets) van de speelotheek, kunnen ze lekker over het pleintje rijden. En spelletjes als kegeltjes omgooien en een eenvoudig hockeyspelletje vinden ze op z'n tijd ook leuk. Of een balletje trappen, waarbij we van die oranje pilonnetjes gebruiken als doelpalen.

 3. yvetje yvetje

  3

  Dat de dagen weer langer worden, het weer warmer wordt en de deuren weer open kunnen, is helemaal super!! De kinderen vermaken zich prima!! Nou hebben wij ook best een grote tuin, waar ze alle kanten op kunnen. We hebben een balk tussen de schuren hangen met een schommel eraan, blijft leuk! Stoepkrijt is nog steeds een favoriet, bij ons zijn ze 4 en 7, maar blijft leuk. Ze trekken elkaar over op de grond en gaan zichzelf dan aankleden met de mooiste kleuren. Verder hebben (of gaan ze krijgen) een vierkante meter met grond, waar ze straks lekker hun eigen plantjes kunnen zaaien of groentes, net wat ze willen. Het is leuk om te zien met wat je in de grond stopt, wat er dan uit gaat komen. Uiteraard beestjes zoeken en ze dan goed bekijken in een bakje met een vergrootglas. De zandbak is ook nog steeds favoriet, vooral met water erbij!! Genoeg te doen dus ;)

Top 3 Blogs

WAT NIEMAND ZEGT OVER BEVALLEN (deel 1)

De vrouwen die natuurlijk bevallen zijn,... >

Tranentrekker: prachtige vlog van Simon Keizer

Dit filmpje van Simon Keizer voor zijn d... >

Laatste Winacties Alle Winacties

3x WIN: XL Fotoboek!

WAUW, leg jouw mooiste momenten voor altijd vast Klik, klik, klik.. je herkent het vast wel, de hele dag ben ... >