{{ message.message }}
{{ button.text }}

Babykleding nodig? Wat moet je weten?

Zwanger of net bevallen? Dat wil zeggen: babykleding kopen! Wat moet je weten over babykleding? Dat lees je in dit artikel.

Afbeelding blog 'Babykleding nodig? Wat moet je weten?' Achtergrond blur afbeelding

Babykleding nodig? Wat moet je weten?

Wanneer je weet dat je zwanger bent, schaf je vaak meteen een setje babykleding aan. Een klein kadootje voor jezelf en alvast voor je nog ongeboren kindje. Tijdens je zwangerschap zul je waarschijnlijk nog veel meer babykleding kopen en krijgen. En nadat je baby is geboren kun je helemaal los gaan in het kopen van babykleding!

Maattabel babykleding

Voordat je kindje geboren is, weet je natuurlijk nog niet hoe groot je baby zal zijn als hij eenmaal geboren is. Je weet dus ook niet welke maat babykleding je nodig zult hebben. Voor het eerste pakje wordt over het algemeen maatje 50/56 geadviseerd. De gemiddelde lengte van een baby is namelijk 50cm bij de geboorte.
De maat van de babykleding wordt berekend aan de hand van de lengte van een baby. Is een baby 50cm dan heeft hij maatje 50. Is hij bijvoorbeeld 58cm dan kun je het beste babykleding in maatje 62 kopen, want maatje 56 wordt dan al snel te klein.
Nu kan het natuurlijk zo zijn dat jouw baby veel te vroeg geboren wordt, en dus prematuur is. Of juist dat je een hele grote baby krijgt die babykleding in maatje 56 helemaal niet past. Daarom is het handig om voordat de baby geboren wordt ook alvast wat babykleding in maatje 62 klaar te hebben liggen. Prematuur babykleding kun je het beste niet van tevoren kopen, want je gaat er natuurlijk niet vanuit dat je baby te vroeg geboren gaat worden.
Hieronder zie je een maattabel met welke babykleding gemiddeld bij welke leeftijd en lengte wordt gedragen:

Leeftijd: Lengte: Maat:
Prematuur 40 cm 40
Prematuur 44 cm 44
0 - 1 maand 50 cm 50
1 - 2 maanden 56 cm 56
2 - 4 maanden 62 cm 62
4 - 6 maanden 68 cm 68
6 - 9 maanden 74 cm 74
9 - 12 maanden 80 cm 80

Babykleding als kraamcadeau

Veel kersverse ouders vinden het leuk om babykleding cadeau te krijgen van de kraamvisite. En dit is natuurlijk ook erg leuk om te geven! Houd er rekening mee dat ouders het vaak leuk vinden om babykleertjes te krijgen die de baby direct aan kan, dus in de goede maat. Ook kan het leuk zijn om alvast wat babykleding te geven voor over een tijdje als de baby wat groter is.
Voor pasgeboren baby’s worden de kleuren roze en blauw nog steeds zeer gewaardeerd. Een leuk pakje in het roze of blauw zal het dus als kraamcadeau erg goed doen!
Is het geboortegewicht van de baby meer dan 3500 gram? Dan kun je de babykleding het beste een maatje groter kopen. Is de baby bij zijn geboorte 3500 gram en 50cm? Geef dan babykleding in maatje 56 cadeau. Zo is de kans dat hij er na een week al uitgegroeid is een stuk kleiner.

Babykleding kopen

Babykleding kun je bij allerlei winkels kopen, van “gewone” warenhuizen tot aan speciale baby-warenhuizen. Ook online zijn er heel veel webwinkels met babykleding. Er is dus genoeg keuze!

Heb jij wel eens babykleding als kraamcadeau gegeven? Of heb je wel eens babykleding cadeau gekregen? Was de kleding ook naar je smaak of vond je het helemaal niks?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je