{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Zwangerleuks > Hoe vertel je de vader dat je zwanger bent?

Advies > Zwanger > Zwangerleuks > Hoe vertel je de vader dat je zwanger bent?

Hoe vertel je de vader dat je zwanger bent?

Als je de test niet samen met je partner hebt gedaan, hoe ga je het hem dan vertellen? Hieronder 10 manieren om je partner te vertellen dat je zwanger bent.

Afbeelding blog 'Hoe vertel je de vader dat je zwanger bent?'

Een paar minuten zit je in spanning, minuten die veel te lang duren. Maar dan is het zover, de test is positief: je bent zwanger! Van harte gefeliciteerd! Als je de test niet samen met je partner hebt gedaan, hoe ga je het hem dan vertellen? Hieronder 10 manieren om je partner te vertellen dat je zwanger bent.

1. Zwangerschapstest

De meest gebruikte manier om je partner te vertellen dat je zwanger bent, is door de test ergens neer te leggen. Let op dat de test wel ergens ligt waar hij hem niet kan missen. Blijf wel in de buurt, zodat je kunt zien hoe hij reageert.

2. Cadeautje

Je kunt je partner een klein cadeautje geven, zoals babysokjes met “I love papa” of een rompertje, slabbetje, speentje met dezelfde tekst. Een ander leuk idee is om een kinderboekje te geven met aan de binnenkant een tekst als: “Lieve papa, oefen maar alvast met voorlezen, want in (uitgerekende maand) kom ik naar je luisteren.”

3. Aanzoek

Creëer een bijzonder moment en boots een huwelijksaanzoek na. Geef je partner bijvoorbeeld de zwangerschapstest in een horlogedoosje, ga op een knie, en doe hem het aanzoek: “Wil je de papa van onze baby zijn?”. Je kunt het aanzoek ook doen op de manier waarop en de plek waar hij jou ooit ten huwelijk heeft gevraagd.

4. Muisjes

Bij een baby hoort natuurlijk beschuit met muisjes. Zorg na het eten voor een lekker toetje, zoals pudding of ijs, waar je blauwe en roze muisjes op hebt gedaan. Ook kun je cakejes bakken met muisjes.

5. Fotolijstje

Je kunt een fotolijstje geven met daar een briefje ingelijst. Op dit briefje kun je op een leuke manier schrijven dat je zwanger bent door middel van bijvoorbeeld een versje. Een leuk bekend versje is: Je kan me nog niet horen, je kan me nog niet zien, maar als ik word geboren, mag ik dan in dit lijstje misschien? Als je nog ruimte hebt op de plek waar andere familiefoto’s staan, kun je ook een paar lege fotolijstjes neerzetten. Als je partner vraagt waarom er lege fotolijstjes staan, vertel je dat die wachten op de eerste foto’s van jullie baby.

6. Advertentie

Ben je creatief? Dan kun je bijvoorbeeld een advertentie maken. In deze advertentie vraag je om een oppas per uitgerekende datum. Je kunt iets vertellen over de wijk waar je woont, de voorwaarden waar de oppas aan moet voldoen en natuurlijk jullie adres. Geef vervolgens de advertentie aan je man en vraag of hij wilt controleren of je zo alles compleet hebt en kijk goed naar zijn reactie of hij begrijpt wat je wilt zeggen.

7. Shirtjes

Als het niet jullie eerste kindje is, zou je kunnen zorgen voor een T-shirtje voor jullie andere kind(eren) met daarop de tekst “Grote broer” of  “Grote zus”. Ook zijn er leuke shirts te koop met de tekst “Binnenkort ben ik niet meer in mijn…” en dan een plaatje van een eendje. Ook een leuke manier om het nieuws aan familie en vrienden te vertellen. Je kunt je partner ook een T-shirt geven met een tekst zoals: “Ik word papa” of “World’s greatest dad”.

8. Verassing in de ondergoedlade

Haal al het ondergoed van je partner weg en vervang deze met luiers. Hij zal zijn ogen uitkijken als hij ’s morgens vroeg schoon ondergoed wilt pakken en dit aantreft.

9. Dikke buik

Vul je shirt met een kussen en vraag aan je man hoe hij vindt dat je eruit ziet, mocht je hoogzwanger zijn. Als hij een positief antwoord geeft, zeg je dat dat maar goed ook is, want over een paar maanden zul je er zo uitzien!

10. Eruit geflapt

Allemaal leuk en aardig, die creatieve ideeën, maar hou je het zolang vol om het nog niet te verklappen voor je plan uitgevoerd kan worden? De kans is groot van niet. Wie weet sprint je gelijk naar je partner om het nieuws te vertellen, bel je hem op of stuur je hem een sms. Ook hier is helemaal niets verkeerds aan. Sommige van de genoemde ideeën kun je alsnog gebruiken om het tegen familie en vrienden te vertellen. Geniet van je zwangerschap!

 

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je