{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Zwangerleuks > Hoe breng je de passie in de slaapkamer terug?

Advies > Zwanger > Zwangerleuks > Hoe breng je de passie in de slaapkamer terug?

Hoe breng je de passie in de slaapkamer terug?

Afbeelding blog 'Hoe breng je de passie in de slaapkamer terug?'
Voordat je kinderen had, hoefde je hier wellicht totaal niet over na te denken. Je partner en jij hadden genoeg tijd voor elkaar, vaak zin om te vrijen en je werd nergens door gestoord. Maar met de komst van een kindje kan dit weleens erg veranderen. ’s Nachts moet je er uit om te voeden, je maakt je zorgen dat jullie teveel geluid maken of je bent te moe. Je borsten zijn functioneel geworden en je lichaam is zich nog aan het herstellen. Dus zo gek is het niet dat het anders is dan voor je zwangerschap. Wat kun je doen om die passie van weleer terug te brengen in de slaapkamer, na de geboorte van je kindje?

Geen zorgen

Om te kunnen genieten van elkaar, is het prettig als je je echt op elkaar kunt richten en niet in gedachten met andere dingen bezig bent. Als je er achter bent wanneer je kindje slaapt en hoelang hij slaapt, kun je die tijd natuurlijk benutten. Plan de tijd die je samen hebt. Denk er wel aan dat je na de bevalling weer vruchtbaar bent en vergeet dus de voorbehoedsmiddelen niet, tenzij je een volgende zwangerschap op korte termijn geen probleem vindt.

Seks is meer dan gemeenschap

Sommige vrouwen hebben een week na de bevalling alweer zin om te vrijen, bij anderen gaan er maanden overheen. Dat is voor iedereen anders. Zowel lichamelijke als psychische aspecten kunnen hierbij een rol spelen. Bij lichamelijke aspecten horen: hechtingen die de vagina vernauwen en vaginisme (het automatisch aanspannen van de bekkenbodemspieren). En psychisch: ben ik nog wel aantrekkelijk? Als je vrijen ervaart als pijnlijk, kun je de eerste tijd ook knuffelen, je partner plezieren of elkaar strelen. Het hoeft niet per se uit te lopen op gemeenschap. Vaak gaat het na een tijdje vanzelf beter en herstelt je lichaam zich steeds meer. Mocht de pijn langer aanhouden, kun je naar de huisarts of verloskundige gaan. Zij kunnen bekijken of je hechtingen goed genezen zijn en of je geen ontsteking hebt. Het belangrijkste is dat je praat met je partner over wat je voelt en wil (en vice versa). Als je accepteert dat vrijen na de bevalling nu eenmaal anders is, kun je misschien ook al wat makkelijker ontspannen.

Tijd en plezier

Probeer echt tijd te maken voor elkaar en ook buiten de slaapkamer om gezellige dingen te ondernemen. Hoe vaak begint passie in de slaapkamer niet met een gezellige tijd die daaraan vooraf gaat met een wijntje, een goede film e.d. Doe spontane dingen, in het algemeen (verras je partner met een dinertje of stop een lief kaartje in zijn jaszak), maar ook in de slaapkamer: neem zelf het initiatief, trek mooie lingerie aan of verleid je partner met aardbeien met slagroom (op bed). Je zult merken dat wanneer jullie relatie sprankelt buiten de slaapkamer dit ook weer terugkomt er binnen. Ga ervanuit dat je partner je nog altijd even aantrekkelijk vindt als vroeger, praat over dingen die je dwars zitten en knuffel! Juist bij aanrakingen, zelfs al is het gewoon hand in hand door de stad lopen of een kus tijdens het tafel dekken, komt er oxytocine vrij en krijg je meer zin om te vrijen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je