{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Wat regelen > Hoe kies jij je verloskundige of kraamzorg?

Advies > Zwanger > Wat regelen > Hoe kies jij je verloskundige of kraamzorg?

Hoe kies jij je verloskundige of kraamzorg?

"Ik heb nooit stilgestaan bij de verschillende mogelijkheden van een verloskundigepraktijk."

Afbeelding blog 'Hoe kies jij je verloskundige of kraamzorg? ' Achtergrond blur afbeelding

Drie vrouwen aan het woord over hun keuzes.

Annemiek vertelt:

“Ik heb nooit stilgestaan bij de verschillende mogelijkheden van een verloskundigepraktijk. En ook niet dat er kwaliteitsverschillen zijn. Ik heb mij aangemeld bij een praktijk bij mij in de buurt. Het eerste gesprek was prettig, dus ben ik bij haar gebleven. Pas achteraf ben ik hierover gaan nadenken en had ik meer tijd willen stoppen in het zoeken naar een goede verloskundigenpraktijk. Want het gaat wel over de zorg voor mijn kind en mijzelf. Blijkt dat ik bij een andere verloskundigenpraktijk een eigen behandelplan had kunnen opstellen.”

Marlies vertelt:

“Ik ben na jaren ‘dokteren’ zwanger geraakt via IVF. Helaas moest ik onder behandeling blijven van de gynaecoloog: een medische indicatie. Daarom moest ik ook in het ziekenhuis bevallen. Een keuze had ik niet. Ik was zo blij dat ik zwanger was, dat ik dat helemaal niet erg vond. Maar na de bevalling had ik wel een verloskundige nodig. Voor de nacontroles voor mijn kind en mijzelf. Ik had geen idee wie ik moest kiezen. Als ik had geweten dat Zilveren Kruis persoonlijke zorgbemiddelaars heeft of dat ik via de zorgzoeker een goede praktijk had kunnen vinden, dan had ik dat zeker gedaan.”

Andrea vertelt:

“Naast het vinden van een goede verloskundigenpraktijk, moest ik ook op zoek naar een kraamzorgpraktijk. Ook hier had ik volop keuze. Op de zorgzoeker van Zilveren Kruis heb ik gekeken naar klantwaarderingen. Dat heeft mij zeker geholpen. Ik vond het belangrijk dat ik van te voren wist wie ik over de vloer zou krijgen. Daarom heb ik bewust gekozen voor een klein, zelfstandig bureau. Maar ik kan mij voorstellen dat je voor een groter bureau kiest. Dan weet je zeker dat er iemand beschikbaar is voor het aantal uren waar je recht op hebt.”

Via de persoonlijke zorgbemiddelaar van Zilveren Kruis krijg je advies over de verschillen tussen diverse praktijken. Bel (071) 751 00 51.

Vind hier jouw praktijk online

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je