{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Wat regelen > Alles wat je nodig hebt voor de eerste dagen van je baby

Advies > Zwanger > Wat regelen > Alles wat je nodig hebt voor de eerste dagen van je baby

Alles wat je nodig hebt voor de eerste dagen van je baby

Wanneer je een checklist van benodigde baby spullen onder ogen krijgt, zal je wellicht schrikken van de hoeveelheid. Lees hier alles over de baby- uitzet.

Afbeelding blog 'Alles wat je nodig hebt voor de eerste dagen van je baby'

Wanneer je een checklist van benodigde baby spullen onder ogen krijgt, zal je wellicht schrikken van de hoeveelheid.  Aangezien dit niet altijd budgettair verantwoord is en de ervaring leert dat niet alle spullen direct nodig zijn, zijn de volgende artikelen van belang om aan te schaffen voor de eerste dagen van je baby.

Slapen

Op het gebied van slapen is er uiteraard een wieg of ledikant nodig. De daarbij behorende artikelen zijn een matrasje, hoeslaken, lakentje, dekentje, kruik en een kruikzakje. Voor de baby is een slaappakje nodig en eventueel een slaapzak voor een pasgeboren baby. Het is van belang goed op te letten dat de armsgaten van de zak goed aansluiten bij de armpjes. Wanneer de baby netjes onder de dekens blijft liggen, is een slaapzak niet perse nodig. Verder dient er een babyfoon aangeschaft te worden.

Verzorging

Voor de verzorging heb je een commode en een aankleedkussen nodig. Daarbij is het handig om twee aankleedkussen hoezen aan te schaffen. Deze worden namelijk, vooral bij jongetjes, met enige regelmaat onder geplast tijdens het verschonen van de baby. Verder gebruik je veel hydrofiel luiers, dus zorg dat je hier een stuk of tien van in huis hebt. Behalve dat je deze voor het afdrogen van de baby gebruikt, zijn ze ook praktisch om in het bedje en de kinderwagen te leggen. Op deze manier hoef je niet elke keer alles te verschonen wanneer de baby spuugt. Verder twee bad capes, hydrofiel washandjes, een bad met standaard, een digitale thermometer, kam of borsteltje, luieremmer en kartonnen nagelvijltjes (de nageltjes van een pasgeboren baby mogen nog niet geknipt worden, maar zijn wel vaak scherp). Een bad stoeltje is niet essentieel, maar wel heel fijn voor de baby. Dit geeft meer ondersteuning en dit kan een veilig gevoel geven voor de baby. Uiteraard heb je voor de baby nog luiers, baby olie, shampoo, lotiondoekjes en een aantal monddoekjes en slabbetjes  nodig. Ook kan een potje zalf niet ontbreken aan de baby uitzet.

Flesvoeding

Wanneer je flesvoeding geeft is het handig om twee verschillende soorten flessen aan te schaffen. Het is de eerste dagen nogal zoeken welke soort fles en speen het beste is voor je baby. Een flesje moet namelijk niet te snel leeg gedronken worden, maar ook niet te langzaam, omdat de baby dan te moe wordt om de fles leeg te drinken.  Een flessenborstel , magnetronsterilisator en een melkpoederdoosje voor onderweg zijn praktisch om aan te schaffen. Vergeet vooral geen pak voeding in huis te halen! Wanneer je borstvoeding geeft, wacht dan nog even met de aanschaf van een borstkolf. Deze kun je het beste na de kraamtijd in huis halen, zodat je weet welke het beste bij je past. Een voedingsbeha is wel handig om op tijd aan te schaffen.

Naar buiten

Meestal mag je na een weekje met je baby naar buiten. Uiteraard is dan een kinderwagen en een autostoeltje voor 0-9 maanden essentieel. Het is praktisch om een trappelzak voor in de autostoel aan te schaffen. Hier zitten speciale gaten in om de gordels doorheen te kunnen halen. Zo voorkom je frustraties met het aantrekken van een jasje bij een baby en is je baby wel warm en beschermd. Verder is een verzorgingstas speciaal voor baby’s erg praktisch, omdat hier accessoires bij zitten die bruikbaar zijn wanneer je onderweg je baby moet voeden of verschonen.

Verder zijn een aantal rompertjes, broekjes, shirtjes, sokjes en een vestje belangrijk om in twee verschillende maten aan te schaffen. De meest gangbare maat voor de eerste week is maat 50 en maat 56. Koop hier niet al te veel van, baby’s groeien snel!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je