{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Wat regelen > 10x regelen voordat de baby er is

Advies > Zwanger > Wat regelen > 10x regelen voordat de baby er is

10x regelen voordat de baby er is

Spannend, een baby op komst! Wordt het je eerste kindje? Dan is het vaak nog spannender. Er moeten enorm veel zaken geregeld worden, maar heb jij het wel goed geregeld? Wij maakten 2x een top 5 van de leuke- en de minder leuke zaken om jullie een beetje te helpen. Hier moet je aan denken wanneer er een kleintje op komst is:

Afbeelding blog '10x regelen voordat de baby er is'

Top 5 leuke dingen

 

1. Het goede nieuws vertellen

Jullie zijn vast door het dolle heen, een positieve test! Dit nieuws kun je fijn even voor jullie samen houden, maar uiteraard moet het goede nieuws ook gedeeld worden! Wanneer je dit doet is helemaal aan jullie zelf! Heb je er ook al over nagedacht hoe je dit gaat vertellen? Vaak maken stelletjes hier een speciaal momentje van.

2. Naam bedenken

Wellicht hebben jullie hier al eerder over nagedacht? Het blijkt toch één van de meest lastige taken van aankomende ouders: dé perfecte naam bedenken. Tip: check ook wat de naam betekent in andere landen/culturen/talen. Succes met kiezen!

3. Babykamer inrichten

De babykamer! Heb je jouw Pinterest bord al vol-gepint? Moodboards gemaakt? Kussentjes gemaakt? Onwerkelijk om te bedenken dat jullie kindje straks in dat kamertje slaapt toch?!

4. Genieten van je verlof

Eindelijk, je verlof is aangebroken. Een vaak gehoorde reactie van aanstaande moeders is dat je dagen heel snel heel volgepland zijn. Even een lunch met een vriendin, je oom en tante die je niet vaak ziet opzoeken, je huis van boven naar beneden schoonmaken en opnieuw... Vergeet niet af en toe op pauze te drukken en met een kop thee een middagje op de bank te hangen!

5. Geboortekaartjes ontwerpen

Komt er straks een heel feestpakket in de brievenbus of een basic kaartje? Je kunt erg gemakkelijk (met hulp) online zelf je geboortekaartjes ontwerpen, een leuke bezigheid voor tijdens je verlof. Start wel op tijd met het verzamelen van postadressen, scheelt je op het eind wat last-minute-stress.

Top 5 minder leuke (maar zeer belangrijke) dingen

 

1. Melding maken bij je zorgverzekering

Het is belangrijk dat jouw zorgverzekering op de hoogte is van het aankomende kindje. Zo kan er bekeken worden wat er allemaal in jouw zorgpakket zit. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, bevallen in het ziekenhuis (zonder medische aandoening) en kraamhulp. Na je bevalling moet je kindje ook worden bijgeschreven bij jouw zorgverzekering.

2. Uitvaartverzekering

Nee, hier denkt niemand graag aan... Wel is het een puntje wat vaak vergeten wordt. Je kunt het beste één keer goed in kaart brengen wat er gebeurt er met je gezin bij een overlijden, hierop inspelen en weer met een gerust gevoel verder leven. Tip: Monuta behoort tot één van de beste uitvaartverzekeringen en kinderen zijn tot hun 18e gratis meeverzekerd.

3. Opvang/oppasschema maken

Zeker bij een eerste kindje gaat er flink wat veranderen in jullie dagelijkse planning. Gaat één van jullie minder werken? Komen opa of oma oppassen? Hoeveel dagen gaat jullie kindje naar de opvang? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen en met de antwoorden puzzel je een mooi schema in elkaar! Let er ook op dat je bedenkt wat te doen als je kindje ziek is of juist een van de oppassen...

4. Spaarrekening openen

Je komt er vast steeds meer achter tijdens je zwangerschap: een kind kost geld! Niet alleen in de beginfase maar de aankomende 10 á 15 jaar zal dit zo blijven. Je kunt tijdens je zwangerschap vast een spaarrekening openen om in kleine stapjes te sparen voor bijvoorbeeld de studie van je kindje over een aantal jaar.

5. Testament maken of aanpassen

Niet iedereen heeft een testament, met een baby op komst is dit een goed moment om er een op te maken. In dit document kan bijvoorbeeld worden opgenomen wie de voogd van je kindje is.

Dat waren ze, de 10 punten waar je echt even bij moet stil staan als er een baby op komst is! Zowel leuke- als minder leuke zaken... That's life ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je