{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Voeding > Kruidenthee zwangerschap is het veilig?

Advies > Zwanger > Voeding > Kruidenthee zwangerschap is het veilig?

Kruidenthee zwangerschap is het veilig?

Kruidenthee en zwangerschap, is het veilig? Als je zwanger bent, let je op alles wat je eet en drinkt. Thee is een heerlijk, caloriearm drankje en kan eigenlijk altijd. Maar bij zwangerschap moet je op een paar dingen letten wanneer je thee drinkt.

Afbeelding blog 'Kruidenthee zwangerschap is het veilig?'

Kruidenthee zwangerschap is het veilig?

Een vraag die veel zwangeren zich afvragen. Lees hier alles wat je moet weten.

Kruidenthee drinken tijdens de zwangerschap

Kruidenthee is een heerlijk en gezond drankje. Het zal je misschien verbazen, maar enkele soorten kruidenthee kunnen schadelijk zijn tijdens de zwangerschap, vooral als je hier teveel van drinkt. De meeste ingrediënten in kruidenthee zijn veilig, maar met sommigen moet je oppassen wanneer je een baby krijgt.

Kruidenthee is eigenlijk een kruidenaftreksel, getrokken uit gedroogde kruiden. En omdat sommige kruiden schadelijk kunnen zijn voor je ongeboren kind, moet je ook met thee drinken hier rekening mee houden.

Zwangerschap en kruidenthee gevaarlijk?

Tijdens een zwangerschap wordt het afgeraden om veel cafeïne te drinken. Omdat het de kans op een miskraam of vroeggeboorte zou kunnen verhogen. In thee, dus ook in kruidenthee, zit theïne. Dit is ook cafeïne, maar minder sterk. De hoeveelheid theïne verschilt per theesoort. In sommige soorten kruidenthee is dit meer dan bij andere theesoorten. Houd wanneer je zwanger bent rekening met het soort en de hoeveelheid thee die je drinkt.

Veilig kruidenthee drinken tijdens zwangerschap

In Nederland is er strenge controle op producten. Vanuit de overheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden of voedingsmiddelen veilig zijn voor de consument. Alle (kruiden)theesoorten die je in de winkel kunt kopen, zijn dus veilig genoeg bevonden door deze instelling, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Dit geldt dus ook voor thee op basis van kruiden zoals Rooibos of Kamille.

Waar je wel rekening mee moet houden is, dat enorm grote hoeveelheden van welke thee dan ook, schadelijk kunnen zijn voor zowel de zwangere vrouw zelf als voor de ontwikkeling van de baby.

Onveilige kruidenthee bij zwangerschap

Hoewel er niet heel veel wetenschappelijk bewijs is, is het advies om bij zwangerschap uit voorzorg op te letten welke soort kruidenthee je drinkt en welke hoeveelheid.

Om je ongeboren kind te beschermen kun je beter niet meer dan 4 à 5 kopjes zwarte thee of 10 kopjes groene thee per dag drinken.

Drink geen, of alleen in beperkte mate, anijs, venkel- en kaneelthee. Beperk het drinken van kruidenthee gemaakt van kamille, limoengras, zoethout, framboos, rozemarijn, salie en brandnetel.

De invloed van cafeïne op zwangerschap

Let op: cafeïne kan soms ook invloed hebben op de vruchtbaarheid. Het is dus belangrijk om hier ook rekening mee te houden. Daarnaast is veel cafeïne ook niet goed als je borstvoeding geeft.

Drink jij kruidenthee tijdens je zwangerschap? Reageer ook!

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je