{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Gezondheid > Top 6: angsten bij seks tijdens zwangerschap

Advies > Zwanger > Gezondheid > Top 6: angsten bij seks tijdens zwangerschap

Top 6: angsten bij seks tijdens zwangerschap

Het is goed om te doen aan seks tijdens zwangerschap. Erg goed zelfs! Lees hier welke angsten hierbij wel een rol kunnen spelen, maar niet terecht zijn >>

Afbeelding blog 'Top 6: angsten bij seks tijdens zwangerschap'

Seks tijdens de zwangerschap kan geen kwaad voor de baby. Veel stellen zijn daar bang voor. Als je zwanger bent, mag je gewoon vrijen. Als je minder zin hebt is seks, is dat absoluut niet vreemd! De ene vrouw heeft meer zin in seks dan de ander. Hieronder lees je de 6 meest voorkomende angsten over seks tijdens zwangerschap.

Angst 1: de baby wordt gepord

Mensen zijn bang dat bij seks tijdens de zwangerschap de baby wordt gepord. Je kunt gerustgesteld zijn, want de baby is goed genoeg omgeven door spieren, weefsels, vliezen en vocht om niet te kunnen worden gepord tijdens de seks.

Angst 2: je lichaam is niet meer sexy

Je lichaam verandert tijdens de zwangerschap. "Laat staan dat mijn partner het nog mooi vindt", maak je jezelf wijs. Herkenbaar? Maak jezelf niet gek! Het beste is om gewoon jezelf te accepteren door bijvoorbeeld jezelf te verwennen, te sporten en leuke kleding en/of make-up te dragen. Wanneer je weer meer van jezelf gaat houden, zal dit een positieve uitwerking hebben op jullie seksleven.

Angst 3: seks brengt de geboorte op gang

Het is wel waar dat seks de geboorte kan opwekken, maar dit kan nooit plaatsvinden voordat je lichaam ook daadwerkelijk klaar is om te bevallen. Bij een orgasme komt oxytocine vrij. Dit zijn de hormonen die ook weeën veroorzaken. Bovendien bevat sperma een ander hormoon dat ook verantwoordelijk is voor het opwekken van de bevalling. Een noot bij dit punt, is dat dit natuurlijk niet voor iedereen een angst hoeft te zijn.

Angst 4: je geniet er niet van

Er zijn redelijk veel vrouwen die tijdens de zwangerschap minder zin hebben in seks. Dit kan onder andere komen doordat je alles beter ruikt en je ineens je partner minder fris vindt dan normaal. Je leest vast verhalen over vrouwen die juist 'van alles' uitproberen tijdens de zwangerschap, maar die behoefte is lang niet altijd normaal. Je kerntaak hierbij is: práát met je partner over hoe je je erover voelt! Bovendien komt je behoefte aan seks vanzelf weer terug.

Angst 5: jij en je partner zitten op een verschillend level

Elk koppel heeft perioden waarin ze verschillen in de behoefte aan seks. Op deze mom3enten moeten jullie toch echt samen op een rij gaan zetten hoe vaak jullie seks willen hebben en op welke manier. Zo kun je kijken op welke punten jullie jezelf toch echt moeten aanpassen aan de ander.

Angst 6: het doet pijn

Over het algemeen hebben vrouwen geen pijn met seks tijdens zwangerschap. Natuurlijk zijn er bepaalde manieren die wel pijn kunnen doen, maar hierop kun je dan iets anders bedenken. Wees creatief en bedenk zelf manieren om seks te hebben. Je vindt vast iets geweldigs uit om een tijdje te kunnen doen!

Had jij angst voor seks tijdens de zwangerschap? Reageer ook!

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je