{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Gezondheid > Hoe weet ik dat het goed gaat met mijn baby, tussen 2 afspraken in?

Advies > Zwanger > Gezondheid > Hoe weet ik dat het goed gaat met mijn baby, tussen 2 afspraken in?

Hoe weet ik dat het goed gaat met mijn baby, tussen 2 afspraken in?

Het is logisch dat je vanaf het begin van je zwangerschap wilt weten of het allemaal goed gaat met je baby. Zeker als je net zwanger bent en het kindje nog niet in je voelt leven, kun je onzeker zijn. De kans op een miskraam is gedurende het eerste trimester immers het grootst. En juist in de eerste drie maanden van je zwangerschap zit veel tijd tussen de afspraken met de verloskundige.

Afbeelding blog 'Hoe weet ik dat het goed gaat met mijn baby, tussen 2 afspraken in?'

Eerste echo en KLOPPEN VAN JE BABY'S HARTJE

De eerste 12 weken van je zwangerschap zijn cruciaal. Dan wordt de basis van je baby aangelegd. Na zo’n 10 weken beginnen de vitale organen te functioneren. Rond deze tijd krijg je waarschijnlijk je eerste echo. Het zien en horen van een kloppend hartje van je baby is hét bewijs van leven in je buik! Het kloppen van het hartje zal je grotendeels geruststellen.

Na 12 weken is de kans op een miskraam nog maar klein. De placenta werkt vanaf nu (eerder was dat het dooierzakje) en de foetus is in aanleg al behoorlijk compleet. Je mag dus gaan genieten!

ZWANGERSCHAPSKLACHTEN OF NIET?

Last van ochtendmisselijkheid is niet fijn, maar het betekent wel dat je een hoop zwangerschapshormonen in je lijf hebt. Goed nieuws dus. Misselijkheid, pijnlijke en/of gevoelige borsten, een opgezette buik; het zijn tekenen dat je zwangerschap op dit moment waarschijnlijk goed gaat. Dat de foetus zich aan het ontwikkelen is.

Als je weinig of geen zwangerschapsklachten / symptomen hebt, wil dat natuurlijk niet zeggen dat de zwangerschap mis zal gaan. Er zijn zat vrouwen die zich prima voelen en totaal geen kwalen hebben.

KRAMP OF BLOEDVERLIES tijdens zwangerschap

Kramp in je buik of een bloeding kunnen gewoon voorkomen tijdens een gezonde zwangerschap, maar zijn ook reden om alert te zijn. Neem bij twijfel contact op met je verloskundige of huisarts.

LEVEN IN JE BUIK

Je zorg wordt een stuk minder wanneer je de baby zelf kunt voelen. Dit is zo’n beetje vanaf week 16-20 van je zwangerschap. In het begin is dat heel zachtjes, een soort gekietel aan de binnenkant van je baarmoeder. Later in de zwangerschap maakt je baby hele koprollen. De ligging van de placenta bepaalt hoe goed je je kindje kunt voelen.

Was jij tussen 2 afspraken in ook onzeker of het wel goed zou zijn met de baby? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je