{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Gezondheid > Advies: alcohol tijdens de zwangerschap

Advies > Zwanger > Gezondheid > Advies: alcohol tijdens de zwangerschap

Advies: alcohol tijdens de zwangerschap

Afbeelding blog 'Advies: alcohol tijdens de zwangerschap'

Het is niet verstandig om tijdens de zwangerschap alcohol te drinken, maar waarom eigenlijk niet?

Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Het liefst wil je nu vast lekker proosten op dit blijde nieuws, maar doe dat dan met een sapje of een alcoholvrij wijntje. Alcohol drinken tijdens de zwangerschap wordt namelijk sterk afgeraden. Maar waarom is alcohol tijdens de zwangerschap eigenlijk zo slecht?

Alcohol voor jou? Dan ook voor je baby!

Wanneer je alcohol drinkt tijdens de zwangerschap, dan drinkt je ongeboren baby automatisch mee. Het alcoholpercentage in jouw bloed komt namelijk ook in dezelfde hoeveelheid in het bloed van jouw ongeboren kindje terecht. Vanzelfsprekend brengt dit de nodige risico`s met zich mee. Zo vergroot je bijvoorbeeld het risico op een miskraam of een vroeggeboorte. Het is dan ook heel belangrijk om extra gezond te leven tijdens de zwangerschap, dus: geen alcohol, niet roken en goed letten op je voeding.

alcohol tijdens de zwangerschap-risico`s voor de baby

Natuurlijk maakt het een groot verschil of je tijdens de zwangerschap per dag één glaasje wijn drinkt of 6, maar risico`s voor de baby zijn er altijd aan verbonden. Het maakt in dat geval niet uit hoe ver je bent in de zwangerschap. Wel heb je tot 13 weken zwangerschap meer kans op problemen bij de aanleg van de orgaantjes van de baby, terwijl vanaf de 13e week het risico op een groeiachterstand groter is.

Andere gevolgen voor de ongeboren baby kunnen zijn:

-Veel huilen

-Snel overprikkeld raken

-Slaapstoornissen

-Een hersenbeschadiging

-Problemen met het gezichtsvermogen

-Het Foetaal Alcohol Syndroom

Alcohol en borstvoeding

In principe is het beter om ook geen alcohol te drinken wanneer je borstvoeding geeft. Wil je toch graag een glaasje alcohol? Drink dan direct na de voeding, zodat je kindje er bij de volgende voeding geen last meer van heeft.

Heb jij alcohol gedronken tijdens de zwangerschap? en tijdens de borstvoeding? Reageer ook!

snackentijdensdezwangerschap

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je