{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Ben ik zwanger > Zwangerschapssymptomen

Advies > Zwanger > Ben ik zwanger > Zwangerschapssymptomen

Zwangerschapssymptomen

Je kunt tijdens de zwangerschap helaas last krijgen van allerlei kwaaltjes als misselijkheid, vermoeidheid en brandend maagzuur.

Afbeelding blog 'Zwangerschapssymptomen'

Je kunt tijdens de zwangerschap helaas last krijgen van allerlei kwaaltjes. Natuurlijk is de zwangerschap een mooie tijd, maar het heeft ook zo zijn keerpunten. Waar moet je zoal op voorbereid zijn? Je moet in ieder geval rekening houden met het feit dat je zwangerschap niet altijd over rozen gaat.

Zwangerschapssymptomen

De zwangerschapssymptomen waar je last van kunt krijgen zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid, duizeligheid en brandend maagzuur. Je zal ook ineens vaker naar de wc moeten of je krijgt bijvoorbeeld buik- of rugpijn. Verder is het logisch dat je menstruatie ineens uitblijft of kan veranderen. Daarnaast kunnen er op je tepels bobbeltjes verschijnen en worden de tepels vaak donkerder en groter. De borsten, buik en tepels worden bovendien een stuk gevoeliger tijdens de zwangerschap.

Ouders van Nu boxen 729x92 gif

Er zijn ook enkele symptomen die voorkomen bij een menstruatie en bij een zwangerschap, zoals witte vloed en last van de ogen. Hierbij is het dan moeilijk te concluderen of het daadwerkelijk zwangerschapsymptomen zijn. Je kunt weer jeugdpuistjes krijgen, je hebt een verhoogde lichaamstemperatuur en soms meer trek in eten. Zwangere vrouwen kunnen ook geuren sterker gaan ruiken en last krijgen van stemmingswisselingen.

Veel zwangerschapssymptomen? Neem je rust!

Natuurlijk is het erg vervelend als je veel last van zwangerschapssymptomen hebt. Toch is het vooral belangrijk om je niet te druk te maken en voldoende rust te pakken. Houd in gedachten dat deze vervelende kwaaltjes maar van tijdelijke aard zijn en je straks een prachtige baby in je armen mag houden! Luister goed naar je lichaam en ga naar je (huis)arts voor eventuele vragen. Lees meer over de eerste zwangerschapssymptomen

.

Ben jij op zoek naar een specifieke zwangerschapssymptomen in een bepaalde week van de zwangerschap? Ga dan via onze zwangerschapskalender naar de week van jouw zwangerschap.

Van welke zwangerschapssymptomen heb jij last? Deel het hier!

 

Kleintje 728x90

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je