{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Ben ik zwanger > Word ik ongesteld of ben ik zwanger?

Advies > Zwanger > Ben ik zwanger > Word ik ongesteld of ben ik zwanger?

Word ik ongesteld of ben ik zwanger?

Je bent bezig om zwanger te raken en je bent een paar dagen overtijd. Je hebt heel licht wat bloed verlies gehad, maar al gedurende een aantal uur zet dit niet door. Word ik nu ongesteld of ben ik zwanger?

Afbeelding blog 'Word ik ongesteld of ben ik zwanger?'

Je bent bezig om zwanger te raken en je bent een paar dagen overtijd. Je hebt heel licht wat bloedverlies gehad, maar gedurende een aantal uur zet dit niet door. Word je nu ongesteld of ben je zwanger?

Je cyclus en zwangerschap

Heb je altijd een heel regelmatige cyclus en ben je nu overtijd, dan kan het goed zijn dat je in verwachting bent. Sommige aanstaande moeders hebben wat licht bloedverlies rondom de periode dat ze eigenlijk ongesteld hadden moeten zijn. Deze lichte bloeding kan worden veroorzaakt doordat het bevruchtte eitje zich vastzet aan de baarmoederwand. Dit proces wordt ook wel innesteling genoemd en gebeurt ongeveer 6 dagen na de bevruchting. De bloeding is veel lichter dan een gewone ongesteldheid. Vaak is het alleen maar wat licht bloedverlies gedurende enkele dagen. Echter, het kan toch zijn dat je ongesteldheid een paar dagen later gewoon doorzet. Om zeker te zijn kun je het beste een zwangerschapstest doen.

De zwangerschapstest

Een zwangerschapstest spoort een hoeveelheid HCG hormoon op, welke je lichaam aanmaakt vanaf het moment dat het eitje zich vastzet in de baarmoeder. Deze zwangerschapstesten kunnen je nu een vrij goed beeld geven van je HCG hormoon. Wanneer je een paar dagen overtijd bent dan moet je een positieve zwangerschapstest kunnen krijgen. Voor het beste resultaat gebruik je het liefste ochtend urine, daar deze een hogere concentratie aan HCG bevat. Krijg je een negatief resultaat en je ongesteldheid blijft uit, doe dan een paar dagen later nog eens een zwangerschapstest.

Klachten

Mocht je ondertussen 'rare' klachten krijgen, zoals buikpijn, duizeligheid en/of licht in het hoofd, bel dan even met de huisarts. Zo weet je zeker dat je geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt. Hiervoor hoef je namelijk niet perse een positieve test te hebben. Een lichte bloeding of lichte krampen kunnen ook het signaal zijn van een vroege miskraam, maar het kan dus zijn dat je licht bloedverlies hebt terwijl je wel goed zwanger bent. Wellicht geeft het je sowieso wat rust als je in deze fase even een afspraak maakt met je huisarts.

Wat zijn jouw ervaringen? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je