{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Ben ik zwanger > Superdun lijntje op zwangerschapstest - wel of niet zwanger?

Advies > Zwanger > Ben ik zwanger > Superdun lijntje op zwangerschapstest - wel of niet zwanger?

Superdun lijntje op zwangerschapstest - wel of niet zwanger?

Een zwangerschapstest laat pas een lijntje zien als er voldoende HCG, het zwangerschapshormoon, in je lijf zit. Een lijntje, hoe licht ook, betekent altijd een positief resultaat. Gefeliciteerd, je bent in principe zwanger!

Afbeelding blog 'Superdun lijntje op zwangerschapstest - wel of niet zwanger?'

HET ZWANGERSCHAPSHORMOON HCG

Als een bevrucht eitje in de baarmoeder aankomt, probeert het zich te nestelen in de baarmoederwand. Als dit is gelukt, maakt de baarmoederwand in hoog tempo HCG aan. Het zogenaamde zwangerschapshormoon. Zo weet je lijf dat het zwanger is en zorgt het dat het embryo zich verder kan ontwikkelen.

Een deel van de zwangerschapshormonen plas je uit. Daardoor kun je behulp van urine een zwangerschapstest doen.

POSITIEVE ZWANGERSCHAPSTEST = ZWANGER

De uitslag van een zwangerschapstest is het meest betrouwbaar als je pas test op de dag dat je verwacht ongesteld te zijn. Een heel licht streepje kan komen doordat je wat vroeg bent met testen en er daardoor nog maar weinig van het HCG hormoon terug te vinden is in je urine. Probeer het over een dag of twee nog eens. Als je inderdaad zwanger bent, is het streepje waarschijnlijk nu beter te zien.

Er zit verschil in de gevoeligheid van zwangerschapstesten. Hoe gevoeliger de zwangerschapstest, hoe eerder je kunt testen. De gevoeligheid van de test kun je lezen op het doosje of in de bijsluiter. Hoe lager het benodigde HCG hormoon, hoe gevoeliger de test. Bijvoorbeeld: geeft de test aan dat er een hoeveelheid van 20 nodig is, dan zal deze eerder positief testen dan een zwangerschapstest waarbij 50 nodig is.

DENK POSITIEF

Helaas is een positieve test geen garantie op een blijvende zwangerschap. Het kan gebeuren dat de aanleg van het vruchtje niet goed is, waardoor het lichaam de zwangerschap afbreekt. Het zal nog even spannend blijven. Maar wees niet al te bang. De kans dat het goed gaat, is groter dan dat je een miskraam krijgt.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je