{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger > Ben ik zwanger > In verwachting

Advies > Zwanger > Ben ik zwanger > In verwachting

In verwachting

Je bent nu in verwachting maar wat komt er allemaal bij kijken?Je kunt alvast je verzekeringsmaatschappij inlichten voor een kraampakket,

Afbeelding blog 'In verwachting'

Je hebt zojuist de zwangerschapstest gedaan en de uitkomst was positief, je bent in verwachting! Je bent er nu 100% zeker van dat je in verwachting bent, maar het was eigenlijk nog niet gepland. Er zijn verschillende oplossingen voor je beschikbaar. Weet dat er geen verkeerde of juiste beslissing is. Het belangrijkste is om bewust te zijn van hoe het is om te leven met een baby, het kennen van de mogelijke steun en uiteindelijk een beslissing te nemen op basis van je persoonlijke verwachtingen, dus geen meningen van familie of vrienden.

In verwachting en zwangerschapssymptomen

Als je in verwachting bent krijg je in het begin je eerste zwangerschapssymptomen. Deze kunnen verschillen per persoon, de ene is misselijk en hartstikke moe en de ander is weer heel erg opgelaten en plast heel veel. Tijdens je zwangerschap moet je je aan veel dingen houden: voeding, babykamer, bevalling, geld en werk.

In verwachting, maar niet gepland, wat nu?

Wanneer je in verwachting bent en dit niet gepland is moet je een beslissing nemen. Als je het kind wilt houden en je bang bent voor de gevolgen van de geboorte, is het belangrijk om je omgeving op de hoogte te brengen om je te helpen bij het nemen van een beslissing. Je kunt jezelf de volgende vragen stellen: Heb je familieleden (vader, moeder, grootouders, ...) om je te helpen om je kind op te voeden? Voelt de vader van het kind zich volwassen genoeg en is hij in staat om de verantwoordelijkheid over het kind te nemen? Zou je het financieel gezien aankunnen? Je kunt het op zich alleen aan, maar wanneer heb je hulp nodig? Als je full-time werkt en familieleden hebt die je kunnen helpen door hun aanwezigheid en hun financiële bijdrage dan is het handig om hen erbij te roepen. Het is nooit verkeerd om hulp te vragen, want iedereen die moeder is geweest weet hoe jij je moet voelen. Daarom kun je het beste bij je moeder/oma, tantes, buurvrouw en vriendinnen terecht voor vragen en steun.

In verwachting, wat komt erbij kijken?

Je bent nu in verwachting maar wat komt er allemaal bij kijken? Je kunt alvast je verzekeringsmaatschappij inlichten voor een kraampakket, je kan alvast een crèche opzoeken, de verloskundige bellen voor een afspraak en de kraamzorg regelen. Als je ongeveer 8 weken zwanger bent kun je een echo laten maken en een zwangerschapsbh uitzoeken. Na 3 maanden kun je je familie,vrienden en werkgever informeren van je zwangerschap. In week 20 van je zwangerschap kun je mooie foto's maken van je buik en alvast babykleertjes en spulletjes voor de babykamer kopen.

In week 25 kun je het beste je zwangerschapsverklaring en je zwangerschapsverlof bespreken met je werkgever. In week 26 kun je alvast leuke babynamen verzinnen met je partner. In week 30 kun je de geboortekaartjes ontwerpen op een website of zelf maken. In week 32 kun je de babykamer gereed maken en de babykleertjes klaar leggen en een ziekenhuistas inpakken, zodat je partner niet iets vergeet als het tijd is voor de bevalling. Zo, bijna komt de bevalling er aan dus je moet alvast de adressen opzoeken van iedereen om de enveloppen met geboortekaartjes alvast gereed te maken. En als laatste moet je partner zorgen dat hij altijd bereikbaar is.

Ben jij ongepland in verwachting geraakt en hoe is het verder gegaan? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je