{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger worden > Kinderwens > Zwanger worden

Advies > Zwanger worden > Kinderwens > Zwanger worden

Zwanger worden

Wil je graag zwanger worden? Lees hier alles wat je moet weten!

Afbeelding blog 'Zwanger worden'
Je bent al een tijd gelukkig met je partner, en jullie vinden het nu tijd om samen een stap verder te gaan met zwanger worden. Hoe ga je dit aanpakken, hoe lang duurt het en wat kun je ervan verwachten? zwanger worden

Hoe snel zwanger worden?

De meeste stellen worden - wanneer er zich geen verdere problemen voordoen - binnen een jaar zwanger. Dit is gerekend vanaf het moment dat ze proberen zwanger te worden. Wanneer het binnen een jaar nog niet raak is, word je aangeraden naar de huisarts te gaan. Deze stelt vervolgens vast of er iets aan de hand is, of geeft tips om jullie kans op zwangerschap te vergroten. Verder is het zo dat je na het stoppen met anticonceptie over het algemeen weer snel kunt zwanger worden. Wanneer je pil bijvoorbeeld een stopweek van 7 dagen heeft, kun je na deze 7 dagen eventueel direct weer zwanger worden. Bij een spiraaltje, condoom en implantaat kun je dus direct na verwijdering zwanger worden. De prikpil is het enige voorbehoedsmiddel waarbij het wel een jaar kan duren voordat je weer geheel klaar bent voor zwanger worden.  

Sneller zwanger worden? Je vruchtbaarheid optimaliseren

Om de kans op zwangerschap zo groot mogelijk te maken, heb je geslachtsgemeenschap om de 2 of 3 dagen in de 6 dagen voor de eisprong. Je eisprong vindt 2 weken voor het begin van je volgende menstruatie plaats. Elke maand zou je dus vlak voor de eisprong een paar keer moeten vrijen om de kans op zwangerschap zo groot mogelijk te maken. De eisprong is het moment waarop een eicel uit de eierstokken van de vrouw vrijkomt. Vervolgens moet het sperma van de man voldoende en actieve zaadcellen bevatten. De zaadcellen komen via de vagina, baarmoeder en eileider bij de eicel. Dit kan wel een probleem worden wanneer de eileiders niet goed doorgankelijk zijn. Wanneer je als vrouw een regelmatige menstruatie hebt, kun je het moment van eisprong goed vaststellen. Dit wordt moeilijker wanneer je een onregelmatige menstruatiecyclus hebt. Hoe minder je menstrueert, hoe kleiner de kans dat je überhaupt een eisprong hebt of hebt gehad. Een tip is om de menstruatiecyclus op papier bij te houden. Wanneer je weet wanneer je cyclus begint, weet je ook (in het geval van een regelmatige cyclus) wanneer je het beste geslachtsgemeenschap kunt hebben voor zwanger worden. zwanger worden

Verminderde vruchtbaarheid

Wanneer sommige vrouwen pijn in de buik hebben, licht bloeden of helder slijm afscheiden, kan dit wijzen op een eisprong. Echter zijn er ook factoren die de kans op een eisprong verkleinen. Voorbeelden hiervan zijn te veel stress, te zware lichamelijke beweging, te sterk afvallen, overgewicht, ondergewicht en de overgang. Als je met je huidige partner al eens eerder zwanger bent geworden, is de kans deze keer ook groter dat het raak is. Denk je dat het zover is? Doe een test!   Wil jij graag zwanger worden en je ervaringen met andere moeders delen? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je