{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger worden > Kinderwens > Wat wil je nog doen voordat je een kind krijgt?

Advies > Zwanger worden > Kinderwens > Wat wil je nog doen voordat je een kind krijgt?

Wat wil je nog doen voordat je een kind krijgt?

Voordat je een kind krijgt zijn er nog veel dingen die je kunt gaan doen. Als je een baby krijgt verandert immers je hele leven en het wordt nooit meer hetzelfde. Dit geldt niet alleen voor moeders, maar net zo goed voor vaders. In dit artikel vertellen we je dan ook de dingen je nog wilt doen voordat je een kind krijgt.

Afbeelding blog 'Wat wil je nog doen voordat je een kind krijgt?'

Er zijn dingen die je niet meer of veel minder kunt doen nadat je een kindje hebt gekregen of pas weer wanneer de kinderen veel groter zijn, of zelfs het huis uit zijn. Misschien vraag je je af 'Wil ik nog bepaalde dingen doen voordat ik een kind krijg?'. Hieronder een overzicht van bepaalde dingen die je nog kunt gaan doen voordat je een kind krijgt. Voeg hier voor jezelf nog je eigen dromen en doelen aan toe.

Wat wil je nog doen voordat je een kind krijgt?

Zet alles eens goed op een rijtje en bedenk wat je nog wil gaan doen voordat je een kind krijgt. Hieronder vind je een aantal suggesties om nog te doen voordat je een kind krijgt. Voor jou kunnen misschien totaal andere dingen belangrijk zijn dus voel je vrij om deze lijst naar eigen behoeften samen te stellen.

Tien dingen om te doen voordat je een kind krijgt

 1. Ga op je droomvakantie
  Voordat je een kind krijgt kun je nog survivallen in de rimboe, of duiken in Dubai. Trek backpackend rond in Thailand of Australië. Ga van de oostkust naar de westkust in Amerika. Of geniet van een aantal stedentrips nu het nog kan. Wanneer je kinderen hebt kun je veel avontuurlijke vakanties doorstrepen. Natuurlijk is er kinderanimatie in veel hotels of op veel campings, maar niets meer is hetzelfde.
 2. Ga uit eten
  Samen met je man uitgebreid eten in een luxueus restaurant kan nog prima voordat je een kind krijgt. Blijf vooral lekker lang zitten, pak er een drankje bij en geniet. Dit zal niet al te vaak meer gebeuren wanneer je kinderen hebt.
 3. Veroordeel niet
  Zit je in dat restaurant met een gezin met schreeuwende kinderen naast je, kijk ze dan niet veroordelend aan. Dat stel kijkt waarschijnlijk vol jaloezie naar jullie, omdat jullie nog geen kinderen hebben. Voor je het weet sta jij in hun schoenen!
 4. Doe spontaan
  Ga uit met vrienden, drink een drankje in dat barretje met je beste vriendin of pak een bioscoopje met je man. Nu kan het nog zonder oppas. Of ga regelmatig lekker languit op de bank zitten met je man om filmpjes te kijken of samen te kletsen! Neem de tijd voor elkaar en knuffel lekker. Voor je het weet zit er een klein kindje tussen en zitten jullie een Disney-film te kijken.
 5. Slaap heerlijk uit
  Op de dagen dat je niet werkt kun je nu nog lekker in je bed blijven liggen zonder je schuldig te voelen! Met kindjes heb je vaak gebroken nachten en sta je ook in het weekend om 7 uur naast je bed, als het niet vroeger is. Dit is dus echt een aanrader op je om te doen voordat je een kind krijgt!
 6. Carrière maken
  Is werk en een carrière maken belangrijk voor jou? Dan is het nu de tijd om carrière te maken voordat je een kind krijgt. Carrière maken als moeder is niet onmogelijk, maar wel zwaarder.
 7. Geniet extra van je vrienden zonder kinderen
  Er is een grote kans dat wanneer jij eerder kinderen hebt dan hen, je sommige vrienden ze een heel stuk minder gaat zien dan voorheen. Dit geldt natuurlijk niet voor échte goede vrienden.

 8. Pak een lekker drankje
  Als je eenmaal zwanger bent is alcohol natuurlijk een no-go. En als je borstvoeding geeft moet je je ook in blijven houden. Ga nu dat wijnproeven doen wat je altijd had willen doen, of maak cocktails met je beste vriendin.

 9. Ga vrijwilligerswerk in het buitenland doen
  Is dat altijd al je droom geweest, doe het dan voordat je kinderen krijgt! Je bent nu nog vrij om te gaan en te staan waar je wilt.

 10. Vrij zoveel mogelijk met je man
  Nu kan het nog zonder dat het moet, zonder dat het ingepland is, maar gewoon spontaan omdat het leuk is. Geen onderbreking van een huilende baby, of een peuter die verbaasd naast je bed naar jullie staat te kijken. Geniet ervan nu het nog kan, straks wordt het allemaal veel minder!

  Wil jij nog bepaalde dingen gaan doen voordat je een kindje krijgt? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je