{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger worden > Kinderwens > Wat als je partner nog geen kind wil?

Advies > Zwanger worden > Kinderwens > Wat als je partner nog geen kind wil?

Wat als je partner nog geen kind wil?

Je wil het liefst meteen aan kinderen beginnen, maar je partner geeft aan nog geen kindje te willen. Als vrouw sta je dan voor een lastige keuze. Wat als je partner nog geen kinderen wil?

Afbeelding blog 'Wat als je partner nog geen kind wil?'

Je partner geeft aan nog geen kind te willen, maar jouw kinderwens speelt op, de biologische klok tikt door en je wil het liefst meteen aan kinderen beginnen. Als vrouw sta je dan voor een lastige keuze. Wat als je partner nog geen kinderen wil?

Wat als je partner nog geen kind wil? Een goed gesprek!

Wat als je partner nog geen kind wil? Begin met een goed gesprek. Door te praten met je partner kom je er achter wat zijn wensen zijn. Misschien wil hij wel kinderen, maar wil hij liever nog even wachten. Of misschien twijfelt hij nog wel of hij überhaupt wel kinderen wil. Zorg dat jullie een goed moment kiezen voor dit gesprek, dus wanneer jullie de tijd hebben. Wat ook kan helpen is om je samen in te beelden hoe het leven met een kindje er uit zal zien. Wat gaat er allemaal veranderen en wat niet? Geef je partner in elk geval wat tijd, misschien wil hij wel over kinderen nadenken.

Luister goed naar elkaar en respecteer elkaars keuze. Als hij nog geen kinderen wil, zal jij dat moeten respecteren. Probeer hem dan wat tijd te gunnen om aan het idee te wennen. Mannen vinden het meestal veel spannender om aan kinderen te beginnen, daar moet je begrip voor hebben. Andersom moet hij jouw kinderwens ook respecteren. Hij kan je niet eeuwig laten wachten, want dan is het voor jou te laat.

Wat als je partner nog geen kind wil? Angst?

Waarom wil je partner eigenlijk nog geen kinderen? Daar kunnen een heleboel verschillende redenen voor zijn. Veel mannen zijn bang om hun vrijheid te verliezen of zijn bang dat het hebben van kinderen heel veel geld gaat kosten. Ook zijn veel mannen bezig met carrière maken en zijn ze bang dat een kindje hun werk in de weg gaat staan. Voor een deel is dit waar, maar voor alles is een oplossing te vinden. Zorg bijvoorbeeld voor een vangnet van opa’s en oma’s, buren en vrienden, zodat jullie ook eens jullie handen vrij hebben.

Wat als je partner nog geen kind wil? Niet doen!

Er zijn ook vrouwen die er voor kiezen om ‘per ongeluk’ zwanger te worden, maar dit is niet de beste optie. Sommige mannen zullen zich misschien blind van verliefdheid op het kindje storten, maar je hebt ook best kans dat hij je alsnog verlaat. Bedenk goed of je dan bereid bent om in je eentje voor jullie kind te zorgen. Daarbij is het niet eerlijk als je je partner op deze manier voor de gek houdt.

Samen beslissen

Uiteindelijk moeten jij en je partner samen beslissen wat jullie gaan doen. Ben jij bereid om het het nog een (paar) jaar aan te kijken? De kinderwens kan bij hem namelijk best nog komen. Als de tijd voor jou begint te dringen moet je bedenken wat je liever wil: je kinderwens opgeven en bij hem blijven of de relatie opgeven en je kinderwens met een andere man uit laten komen?

Heb jij ook meegemaakt dat je partner nog niet aan een kind toe was en jij wel? Hoe hebben jullie dit opgelost? Reageer hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je