{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger worden > Hoe zwanger worden > Wanneer seks om zwanger te worden

Advies > Zwanger worden > Hoe zwanger worden > Wanneer seks om zwanger te worden

Wanneer seks om zwanger te worden

Wanneer sex om zwanger te worden? Het juiste moment is essentieel. Heb je op het verkeerde moment sex, dan zul je de kans op zwanger worden verkleinen. Lees hier hoe je eenvoudig kunt achterhalen wanneer jij sex moet hebben om zwanger te raken.

Afbeelding blog 'Wanneer seks om zwanger te worden'

Wanneer seks om zwanger te worden

Het uitkiezen van het juiste moment voor seks is echt heel belangrijk. Sperma kan twee tot drie dagen overleven, maar een eitje maar 12 tot 24 uur. Om de kans te vergroten op zwangerschap, zul je meerdere keren seks moeten hebben rondom het moment van ovulatie.

Richtlijn wanneer seks om zwanger te worden

Een goede richtlijn is om een of twee dagen voor de ovulatie seks te hebben en vervolgens nog 1 dag na de ovulatie. Op deze manier zal de kans het grootst zijn dat er voldoende hoeveelheid sperma klaar ligt bij de eileider, wanneer het eitje wordt losgelaten.

Stelregel voor moment van ovulatie

Wanneer de ovulatie exact plaatsvindt is niet voor iedereen gelijk. Het hangt allemaal samen met je menstruatie cyclus. Over het algemeen wordt gezegd dat de ovulatie 14 dagen voor de volgende menstruatie plaats vindt. Heb je een 28 dagen cyclus, wat het meeste voorkomt, dan zul je exact halverwege je cyclus ovuleren. Heb je echter een 35 dagen cyclus, dan zal je ovulatie plaatsvinden rond dag 21.

Hoe weet je wanneer jouw ovulatie plaatsvindt?

Er zijn vrouwen die echt voelen wanneer zij ovuleren. Dan weet je dus beter wat een goed moment is voor sex om zwanger te worden. Andere vrouwen merken helemaal niets van hun ovulatie. Wil je graag zwanger raken, begin er dan mee om jouw cyclus voor een aantal maanden bij te houden. Zo kun je in ieder geval het rekensommetje loslaten om een indicatie te maken van het juiste moment voor seks om zwanger te worden.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je