{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger worden > Hoe zwanger worden > Meer seks, minder kans op zwangerschap?

Advies > Zwanger worden > Hoe zwanger worden > Meer seks, minder kans op zwangerschap?

Meer seks, minder kans op zwangerschap?

Raak je sneller zwanger door zo vaak mogelijk seks te hebben? Of kun je voor een zwangerschap beter alleen seks hebben op de dagen rond je eisprong?

Afbeelding blog 'Meer seks, minder kans op zwangerschap? '

SEKSEN OP HET JUISTE MOMENT VOOR ZWANGERSCHAP

Om je zwangerschapskansen zo groot mogelijk te maken, is het verstandig om te weten wanneer je vruchtbaar bent. Rond de dagen van je ovulatie heb je de grootste kans om zwanger te worden, al betekent dit niet dat je op de andere dagen van de maand niet zwanger kunt raken.

De eicel kan 12 tot 24 uur na de eisprong bevrucht worden. Aangezien zaadcellen tot vijf dagen in de vagina en baarmoeder kunnen overleven, kun je het beste om de twee dagen vrijen, vanaf zes dagen vooraf tot twee dagen na de verwachte eisprong.


VEEL SEKS, MEER KANS OP EEN ZWANGERSCHAP?

Het klinkt ergens logisch, als je veel vrijt, raak je vast sneller zwanger. Maar het tegendeel is waar. Wanneer je te vaak vrijt en je partner veel ejaculeert, vermindert de kwaliteit van zijn zaadcellen. Maar als je te weinig vrijt, worden de zaadcellen te oud en te langzaam. Het is daarom verstandig om een korte periode geen gemeenschap te hebben. Zodat het volume en de kwaliteit van het sperma zich kan vergroten. Om de zaadvoorraad van de man weer op peil te krijgen, moet je gemiddeld op 48 uur rekenen.

Om de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk te maken, wordt aangeraden om elke twee dagen seks te hebben. Op deze manier blijft er iedere keer een voorraad sterke zaadcellen in je vagina aanwezig. En gaat de kwaliteit van de nieuwe cellen bij je partner niet achteruit. Je mag natuurlijk vaker vrijen, maar het vergroot je kansen op een zwangerschap niet. Op de dag van je eisprong wordt aangeraden om twee keer seks te hebben, eenmaal ’s morgens en eenmaal ’s avonds.


Goeie seks; grotere kans op zwangerschap

Hoe graag je ook zwanger wilt worden, zorg ervoor dat seks geen verplichting wordt. Blijf ook vooral genieten van de seks met je partner. En probeer tijdens de vrijpartij los te laten dat je het doet om zwanger te worden. Hoe meer opgewonden en ontspannen je bent, hoe groter de kans dat je zwanger raakt. Dit geldt voor zowel de man als de vrouw.

Ook voorspel vergroot de kans op een zwangerschap, omdat de vrouw dan vochtiger is. Hierdoor kunnen de zaadcellen makkelijker hun weg naar de eicel vinden.

Bovendien kan het orgasme van een vrouw de kans op een zwangerschap vergroten. Bij een orgasme komt het zaad verder richting de baarmoeder. Ga dus niet voor de kwantiteit, maar voor kwaliteit!


Hebben jullie extra seks om zwanger te worden of juist niet? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je