{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger worden > Hoe zwanger worden > Kan ik sturen of de baby een jongen of een meisje wordt?

Advies > Zwanger worden > Hoe zwanger worden > Kan ik sturen of de baby een jongen of een meisje wordt?

Kan ik sturen of de baby een jongen of een meisje wordt?

Je wilt zwanger worden en je hoopt heel erg op een meisje. Of juist een jongen. Er zijn best veel mensen die stiekem een voorkeur hebben voor een bepaald geslacht van de baby. Een groot taboe, aangezien je hoort te zeggen: “als de baby maar gezond is.” Maar stel dat je het zou kunnen sturen, wat zou je dan willen?

Afbeelding blog 'Kan ik sturen of de baby een jongen of een meisje wordt?'

Voorkeur voor jongen of meisje: de methode

Let op: de methoden om bij het verwekken van een baby het geslacht te sturen, die staan beschreven in dit artikel, zijn niet wetenschappelijk bewezen. Maar volgens sommige mensen verhogen ze wel de kans om het geslacht ( jongen / meisje ) naar voorkeur te verwekken.

Timing is everything om het geslacht van je baby te bepalen

De volgende methode gaat uit van de theorie dat de mannelijke zaadcel sneller, maar zwakker is dan de vrouwelijke zaadcel. De mannelijke zaadcel komt dus eerder aan bij het eitje, maar houdt dat niet lang vol. De vrouwelijke zaadcel doet rustiger aan, maar is langer levensvatbaar. Als de mannelijke versie al bij het eitje is, maar deze is nog niet vruchtbaar, houdt hij het waarschijnlijk niet lang genoeg vol om het ei daadwerkelijk te bevruchten. De vrouwelijke zaadcel kan dan haar kans grijpen.

Het hangt dus af van timing. Zo’n 14 dagen voor het begin van de volgende menstruatie vindt de eisprong plaats. Tot hooguit 12 uur na de eisprong is de eicel hoog vruchtbaar, daarna takelt ze weer af.

Als je graag een meisje wilt, zou je in theorie een paar dagen voor de eisprong geslachtsgemeenschap moeten hebben. Tegen de tijd dat je hoog vruchtbaar bent, zijn de meeste mannelijke zaadcellen namelijk al gestorven.

Wanneer je voor een jongen gaat, kun je het beste de dag voor en tijdens de eisprong seks hebben. De mannelijke zaadcellen zijn immers sneller bij de eicel. Probeer in ieder geval zo dicht mogelijk tegen de eisprong aan te zitten, zodat de vrouwelijke zaadcellen minder lang de tijd krijgen om alsnog eerder de eicel te bereiken.

Als je weet dat je ovuleert en je wilt een jongen, dan raadt deze – niet wetenschappelijk bewezen - theorie je aan de man uit te putten voordat je gaat vrijen. Wil je een meisje, zorg dan dat de vader in spé goed is uitgerust. Koffie schijnt een positieve invloed te hebben op de mannelijke zaadcellen, marihuana heeft juist een negatief effect.

Het juiste seksstandje om het geslacht naar voorkeur van de baby te bepalen

De positie die men inneemt tijdens de daad heeft ook invloed op het toekomstige geslacht. Diepe penetratie, bijvoorbeeld door het van-achteren-standje, zorgt ervoor dat de zaadcellen een minder lang traject hoeven af te leggen. Hierdoor zijn de mannelijke zaadcellen in het voordeel.

Ook een orgasme bij de vrouw lijkt uit te maken, want dat maakt de vaginale omgeving minder zuur. De vrouwelijke zaadcellen zijn in het voordeel bij een standje waarbij de penetratie minder diep is, zoals de missionarisstand, en de zaadcellen een langere weg moeten afleggen. Omdat je dan dichterbij de baarmoederhals zit en het daar zuurder is, krijgen de mannelijke zaadcellen minder kans.

Voorzorgsmaatregelen van de man 

Om er enigszins sturing aan te kunnen geven, kan de man voorzorgsmaatregelen nemen voor een zo optimaal mogelijke spermaproductie. Vermijd strakke broeken en draag wijde boxers. Eet voldoende foliumzuur, zink en vitamine C.

Hoe kan de vrouw het geslacht van de baby beïnvloeden? 

Een zure omgeving is niet ideaal voor zaadcellen. Aangezien mannelijke zaadcellen zwakker zijn, hebben deze meer last van een zure omgeving. Dan is er meer kans op een meisje. De zuurgraad kun je beïnvloeden door je dieet aan te passen.

Ga je voor een meisje, eet dan meer zure voedingsmiddelen zoals citroen, sinaasappel, grapefruit, veel groenten en veel zuivelproducten.

Heb je liever een jongen? Eet dan eerder wat meer dan te weinig en eet vooral zoute producten zoals brood, cornflakes, noten, rozijn, vis en rood vlees.

De grote verrassing

Je kunt het geslacht van je kindje misschien een klein beetje sturen, maar het blijft uiteindelijk een verrassing. Er bestaan gender-klinieken die kunnen voorsorteren. Maar in Nederland en in België is dat alleen mogelijk als er sprake is van een medische indicatie.

Heb jij een methode gebruikt om het geslacht van jullie kindje te sturen? Is dit 'gelukt'? Laat het ons weten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je