{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Zwanger worden > Hoe zwanger worden > Helpen massages om zwanger te raken?

Advies > Zwanger worden > Hoe zwanger worden > Helpen massages om zwanger te raken?

Helpen massages om zwanger te raken?

Wil jij graag zwanger raken? Uit onderzoek is gebleken dat een ontspanningsmassage, fertiliteitsmassage of voetreflexmassage kan helpen om zwanger te worden. In dit artikel vertellen we je alles over massages om zwanger te worden.

Afbeelding blog 'Helpen massages om zwanger te raken?'

Er is veel onderzoek gedaan of massages helpen om zwanger te worden. We weten allemaal dat een gestrest lijf niet fijn is, vooral niet als je probeert zwanger te raken. In veel gevallen zorgt het zwanger worden juist voor stress. Het wil steeds niet lukken om zwanger te worden en je bent iedere maand weer teleurgesteld. Je kunt je ook gespannen voelen als je steeds bezig bent met wanneer je vruchtbare dagen zijn. Daarbij zijn er altijd mensen die het beter weten en je goedbedoeld advies willen geven zoals 'je moet er niet zo mee bezig zijn' en 'laat het los, het komt wel'.

Hoe minder stress, hoe hoger de kans

Uit veel onderzoeken blijkt dat het belangrijk is voor een vrouw om zo min mogelijk stress te hebben. Hoe minder stress, des te groter is de kans om zwanger te raken. Massage kan daarbij helpen. Door massage maak je het hormoon oxytocine aan. Oxytocine wordt ook wel het liefdes- of knuffelhormoon genoemd. Je maakt het hormoon aan als je knuffelt of vrijt. Oxytocine wordt aangemaakt tijdens de zwangerschap en bevalling. Ook speelt oxytocine een belangrijke rol bij de moedermelkproductie.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is de perfecte manier om, zoals het woord al zegt, te ontspannen. Je kunt kiezen voor een fullbody massage, maar ook bijvoorbeeld alleen je rug te laten masseren. Voor een ontspanningsmassage kan je terecht bij de schoonheidsspecialist.

Fertiliteitsmassage

Wil je graag je vruchtbaarheid verbeteren en sneller zwanger worden? Een fertiliteitsmassage kan hierbij helpen. Deze zorgt er namelijk voor dat de kwaliteit van je eicellen verbetert, je hormonen in balans raken, je cyclus stabiel wordt en het baarmoederslijmvlies de juiste dikte krijgt. Ook zorgt een fertiliteitsmassage ervoor dat je minder stress ervaart en meer ontspannen bent.

Voetreflexmassage

Een andere vorm van massage is de voetreflexmassage. In je voeten zitten drukpunten die samenwerken met je organen. In je voeten zitten ook een drukpunt voor je baarmoeder en eierstokken. Het kan zijn dat daar een blokkade zit. Vaak is je urine een dag na de voetreflexmassage donkerder van kleur. Dit betekent dat er iets gebeurt in je lichaam; je lichaam voert iets af. Ook over de voetreflexmassage vind je veel positieve verhalen, maar ook verhalen van mensen die daar minder vertrouwen in hebben. Zelf zo'n behandeling ondergaan en bekijken wat het voor jou doet, is de beste oplossing.

Een ontspanningsmassage, fertiliteitsmassage of voetreflexmassage geven je niet de garantie dat je ook daadwerkelijk (sneller) zwanger raakt. Wel zorgen deze massages ervoor dat je lichaam oxytocine aanmaakt waardoor je je ontspannender voelt.

Laat jij je wel eens masseren? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je