{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Vakantie dagje weg > Wintersport met kinderen

Advies > Schoolkind > Vakantie dagje weg > Wintersport met kinderen

Wintersport met kinderen

Veel mensen denken dat zodra je kinderen hebt, wintersport moeilijk of zelfs onmogelijk gaat worden, maar niets is minder waar.

Afbeelding blog 'Wintersport met kinderen'

Veel mensen denken dat zodra je kinderen hebt, wintersport moeilijk of zelfs onmogelijk gaat worden, maar niets is minder waar. Zonder kinderen kun je vrijwel overal heen op wintersport. Je hoeft alleen maar rekening te houden met jezelf en je eventuele partner of andere reisgenoten. Maar met de komst van een kindje wordt dit wel anders. Je wilt natuurlijk wel dat je kindje zich ook vermaakt en dat de locatie kindvriendelijk en veilig is, maar dat jij je kind ook ergens onder kan brengen zodat papa en mama even lekker met zijn tweeën kunnen genieten van wintersport.  

Wintersport met kinderen, waar?

De meeste wintersportplaatsen hebben accommodaties die zeer geschikt zijn voor gezinnen met (kleine) kinderen. Zij hebben vaak een kinderskischool, maar ook gewone sneeuwpret activiteiten, waarbij geen ski’s of snowboards aan te pas komen. Daarnaast ontbreekt ook de kinderopvang op verschillende plaatsen niet. De meest populaire skilanden voor gezinnen zijn Oostenrijk en Duitsland. Daarnaast zijn er nog diverse andere landen om samen met je kinderen te genieten van de wintersport.  

Wintersport met kinderen in Oostenrijk

In Oostenrijk zijn Tirol en Salzburgerland de meest kindvriendelijke skigebieden. Deze gebieden hebben een eigen kinderskischool, maar organiseren daarnaast ook veel sneeuwpret activiteiten voor de kids. Niet alleen in Tirol en Salzburgerland vind je kindvriendelijke wintersportplekjes, maar ook in Karinthie en Vorlarlberg zijn geschikte plekken te vinden. Daarnaast zijn bovenstaande gebieden ook prima te bereiken met eigen vervoer. De accommodaties verschillen van knusse sfeervolle chalets tot super de luxe hotels, dus zeker voor een ieder wat wils.  

Wintersport met kinderen in Duitsland

In Duitsland is Sauerland naast het grootste skigebied ook een uitstekende, kindvriendelijke wintersportbestemming. Lekker dichtbij en vooral in januari en februari sneeuwzeker. Het Sauerland staat bekend om Willingen en Winterberg in het Harz gebergte, het Zwarte Woud en Beieren. Op die laatste plek zijn wel 15 skigebieden, dus ook hier keuze genoeg. Voor de onervaren skiërs met kinderen is er het Bayerische Walt. Hier zijn veel blauwe pistes, waar de wat oudere kids ook rustig kunnen skiën en er is een kinderopvang. Ga je liever voor een kleiner gebied met veel overzicht? Dan is Oberammergau een geschikt skigebied. Les in het Nederlands is ook mogelijk in ski dorp Phillipsreut- Mitterfirmiansreut. Hier zijn ook faciliteiten als kinderopvang, een kindercarrousel en een kinderlift.  

Veel wintersportplezier!

Met (kleine) kinderen kun je dus gerust op wintersport gaan. Op internet staan, ook speciaal voor gezinnen, talloze aanbiedingen compleet afgestemd op vrijwel iedere wens. Houd bij het kiezen van een locatie de reisafstand in de gaten en laat je verder niet tegenhouden, maar ga juist genieten van wintersport met je kind(eren). Dit is een hele nieuwe ervaring voor ze en goed voor hun ontwikkeling. Veel wintersportplezier!   Ben jij al eens op wintersport geweest met je kind(eren)? Reageer ook!     Geschreven door mama Elke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je