{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Vakantie dagje weg > Waar vind je het beste sneeuwplezier met kinderen?

Advies > Schoolkind > Vakantie dagje weg > Waar vind je het beste sneeuwplezier met kinderen?

Waar vind je het beste sneeuwplezier met kinderen?

Veel gezinnen zoeken andere oorden op voor een wintersportvakantie. Waar kan je nou het beste met je kinderen terecht om ze die sneeuwplezier te bezorgen?

Nederland is op het gebied van weer en klimaat niet het meest betrouwbare land op deze wereldbol. De ene keer hebben we last van droogte, een week later staan de kelders in Friesland onder water. Niet bevorderlijk voor het sneeuwplezier.  Je kan er dus ook niet echt op rekenen dat er deze winter sneeuw zal gaan vallen. En wat is er nou leuker dan lekker met je kinderen in de sneeuw spelen? Sleetje rijden, sneeuwpoppen bouwen, sneeuwballen gevechten of zelfs skiën: kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Vandaar dat veel gezinnen andere oorden opzoeken om lekker op wintersportvakantie te gaan. Waar kan je nou het beste met je kinderen terecht om ze die sneeuwplezier te bezorgen?  

Sneeuwplezier in Oostenrijk

Overvolle pistes, lange wachtrijen: met kinderen is dat niet ideaal. In Oostenrijk ligt het kleine plaatsje Fulpmes. Dit is een rustig plaatsje en het nabijgelegen skigebied is dit ook. Speciaal voor de kinderen is daar Ronny's kinderland, met onder andere een speeltuin en een slalombaan. Gegarandeerd dus veel sneeuwplezier! Denk natuurlijk wel aan een degelijk skipak. Kinderen kunnen heerlijk onderuitgaan als ze voor het eerst op de ski's staan. Voor de allerkleinsten is er opvang. In het skigebied kan geskied worden op elk niveau, het is immers ook leuk om zelf af en toe op de ski's te staan. Houd je niet zo van skiën en laat je dat liever aan de kinderen over? Er zijn ook prachtige wandelroutes en leuke dorpjes.   sneeuwplezier

Sneeuwplezier in Italië

Olang ligt in Italië. Dit is ook één van de plekken waar je zeker weet dat je kinderen goed leren skiën. De skileraren hebben een hoog niveau en weten precies hoe ze spelenderwijs de kinderen moeten leren skiën. Laat het lesgeven wel aan de skileraren over. Bemoeienis van andere volwassenen kan de kinderen alleen maar in de war brengen. De leraren weten echt wel waar ze mee bezig zijn. Het grote voordeel aan Olang is dat het een zeer overzichtelijk skigebied is. Daarnaast is het gezellig en kleinschalig.  

Sneeuwplezier in Frankrijk

In Frankrijk ligt de wintersportplaats Châtel. Dit is nog een echt boerendorp met een prettige sfeer. In het centrum kan het nog redelijk druk zijn, maar in de buitenwijken is het prima te doen. Er zijn mogelijkheden voor gevorderden om lekker te skiën, te snowboarden of te langlaufen. Maar ook voor de kinderen zijn er genoeg mogelijkheden om heel veel sneeuwplezier te beleven. Er is een skischool en er is eveneens een crèche aanwezig. Daarnaast kan er ook nog gerodeld en geschaatst worden, mochten de kinderen het skiën zat worden. Zeker voor kinderen is Châtel een uitstekende bestemming!  

Sneeuwplezier in Zwitserland

Als laatste suggestie is er het plaatsje Grächen in Zwitserland. De faciliteiten voor kinderen zijn hier zeker voldoende. Er is een skiklasje voor kinderen vanaf drie jaar en voor kinderen jonger dan drie jaar is er eventueel opvang. Daarnaast is er speciaal voor de kinderen een "funpark" en een halfpipe, waar ze zich de hele dag zouden kunnen vermaken. Verder is er altijd nog de mogelijkheid om te gaan rodelen, zwemmen, tennissen of schaatsen.   Tot slot een laatste belangrijke tip: maak plezier! Een wintersportvakantie draait niet alleen om skiën. Belangrijke factor voor een geslaagde wintersportvakantie is gezelligheid. Wil het je kind niet lukken om het skiën onder de knie te krijgen? Probeer het volgend jaar gewoon opnieuw. Sneeuw staat sowieso garant voor een hoop plezier, met of zonder ski's!   Zoeken jullie samen met de kinderen ook het echte sneeuwplezier in het buitenland op of wachten jullie op de sneeuw in ons land? Reageer hier!       Dit bericht is geschreven door mama Judith den Besten

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je