{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Sport > Top 5: leukste sporten voor je kind

Advies > Schoolkind > Sport > Top 5: leukste sporten voor je kind

Top 5: leukste sporten voor je kind

Zwemmen, judo of ballet? Het is belangrijk dat je je kind stimuleert om te gaan sporten. Hierbij de top 5 van leukste sporten voor je kind.

Afbeelding blog 'Top 5: leukste sporten voor je kind'

Sporten is gezond en leuk voor jong en oud. Het is belangrijk dat je een kind stimuleert om te gaan sporten. Daarvoor zijn verschillende redenen:

  • Het gaat overgewicht tegen
  • Het geeft energie en je kind kan er ook zijn of haar energie bij kwijt
  • Het zorgt voor een goede conditie
  • Het is gezellig
  • Het kind leert nieuwe leeftijdsgenootjes kennen

Hierbij de top 5 van leukste sporten voor je kind!

1. Zwemmen

Zwemmen verenigd heel goed het nuttige en het aangename. In verband met de veiligheid is het heel belangrijk dat ieder kind leert zwemmen, zodat hij of zij zich goed kan redden als er iets gebeurt. Daarnaast is zwemmen ook nog eens gezond en niet al te zwaar. Op de meeste zwemscholen wordt spelenderwijs begonnen. Door middel van spelletjes en grappige oefeningen werkt het kind zo langzaam toe naar het zelfstandig zwemmen.

Leeftijd: vanaf 5 jaar. Eerder kan ook, maar dit wordt over het algemeen afgeraden. Een kind van 4 jaar is meestal lichamelijk en motorisch nog niet aan zwemles toe. Daarnaast valt de combinatie van ‘net op school’ en zwemles vaak zwaar en begrijpen 4-jarigen sommige uitleg en uitdrukkingen nog niet.

2. Dansen of ballet

(Peuter)dansen of ballet spreekt heel veel kinderen en dan met name meisjes erg aan. Je kind leert activiteiten te doen in groepsverband, leert luisteren naar muziek en zich vrij te bewegen.

Leeftijd: vanaf de leeftijd van 2 a 3 jaar kan een kind al op Peuterdansen. Andere danslessen en balletlessen zijn meestal vanaf 4 jaar.

3. Judo

Judo is een individuele sport, waarbij het kind ook samenwerken leert. Door middel van heel veel verschillende bewegingen en regels krijgt het kind meer zelfvertrouwen. Daarnaast leert hij of zij op deze manier om goed te vallen en zichzelf te verdedigen. Voor veel kinderen een geweldige sport, omdat dit de enige sport is waarbij je eens even lekker kunt ‘stoeien’.

Leeftijd: vanaf een jaar of 4.

4.Paardrijles

Na de periode van K3 en heel veel roze, komt bij veel meisjes ‘de paardenfase’. Het is belangrijk om te achterhalen of je kind echt op paardrijles wilt of dat dit meer een fase is. Tijdens de paardrijlessen leert een kind veel verschillende bewegingen zoals galopperen, maar nog belangrijker: het kind leert op een goede manier om te gaan met dieren. De paarden stimuleren tot beweging en geven het kind zelfvertrouwen.

Leeftijd: vanaf 6 a 7 jaar is de beste leeftijd om met paardrijles te beginnen.

5. Teamsport

Het begrip teamsport is heel divers. Het ene kind gaat helemaal voor voetbal, terwijl de ander liever hockeyt. Een teamsport zorgt ervoor dat het kind leert samenwerken. Behalve de sport zelf is ook het teambegrip heel belangrijk. Een kind zal andere kinderen leren kennen en misschien wel nieuwe vriendjes maken.

Leeftijd: gemiddeld vanaf 5 jaar, maar dit kan per club heel verschillend zijn.

Tip: wil je zeker weten of je kind een bepaalde sport echt wel leuk vindt? In veel gemeenten en op diverse scholen bestaat de mogelijkheid om als kind voor een kleine bijdrage verschillende sporten uit te proberen. Informeer eens op de school van je kind of kijk op de website van je gemeente.

Welke sport doet jouw kind? En hoe ging de zoektocht naar een sport die past bij je kind?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je