{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Sport > Tips voor zwemles!

Advies > Schoolkind > Sport > Tips voor zwemles!

Tips voor zwemles!

Afbeelding blog 'Tips voor zwemles!'

Verschillende mogelijkheden van zwemles

Er zijn verschillende mogelijkheden voor zwemles. Dit begint al bij babyzwemmen. Hier ga je samen met je baby het water in onder begeleiding van een badmeester of juf. Samen maken jullie kennis met het water en merk je hoe je samen met je kind kunt ontspannen. Wist u dat kinderen tot 12 weken een reflex hebben waardoor zij hun adem in houden wanneer ze met hun hoofd onder water gaan.

De eerste keer zal uw kind het misschien niet als prettig ervaren maar zal het na een aantal keer zeker weten te waarderen. Vaak wordt er gewerkt met  een beloningssysteem, wanneer je baby een bepaald niveau heeft bereikt krijgt hij of zij een titel/knuffel/badge noem maar op. Dit is per zwem accommodatie verschillend. De lessen duren gemiddeld 45 minuten waarvan vaak de helft ‘les’ is en de andere helft ontspannen met je baby is. Je kunt babyzwemmen van 0 tot 4 jaar. Daarna kan je kind op zwemles voor de A-B-C diploma’s.

Schoolzwemmen

Wanneer je kind 4 jaar is geworden gaan ze naar de basisschool, dit is over het algemeen een behoorlijke stressfactor waardoor er geadviseerd wordt om je kind eerst een half jaar te laten wennen aan school en alle bijkomstigheden voor dat je hem of haar aan zwemles laat deel nemen Ook wordt geadviseerd om wel tijdig met zwemles te beginnen. Hoe eerder een kind weet hoe hij of zij zich kan redden in het water en ook om er uit te komen, hoe kleiner de kans dat hij of zij zal verdrinken.

Tijdens het A-B-C leert uw kind hoe met water om te gaan in een zwembad. Welke vormen je kunt maken in het water en hoe je zelf kunt bewegen. Naarmate de lessen vorderen zullen verschillende manieren van zwemmen worden geleerd zoals de schoolslag op de buik en op de rug, borstcrawl, rugcrawl en niet te vergeten onder water zwemmen. Voor de veiligheid zal uw kind ook met kleding aan moeten kunnen zwemmen en door een soort hoepel onder water. Dit alles zodat uw kind zich in noodsituaties in het water kan redden en er uit kan komen en natuurlijk om niet te vergeten zodat uw kind veilig en met veel plezier kan genieten van zwemmen! U kunt er ook voor kiezen om uw kind via school te leren zwemmen, hier wordt echter pas mee begonnen wanneer de kinderen 7 jaar zijn. De meeste ouders, blijkt uit onderzoek, kiezen ervoor om hun kind vanaf het vierde levensjaar mee te laten doen aan zwemles in een kinderzwembad.

Diploma's

Na het A-B-C kunt u samen met uw kind, of uw kind alleen, er voor kiezen om reddingszwemmen of zwemvaardigheden diploma’s te behalen. Bij reddingszwemmen, de naam zegt het al, leert uw kind op een verantwoorde manier een ander uit het water te redden zonder daarbij zelf in gevaar te raken. Bij zwemvaardigheden worden de manieren van zwemmen uitgebreider. Uw kind leer de vlinderslag en nog verder onder water te zwemmen. Let wel, bij bovenstaande diploma’s dient uw kind al wel wat ouder te zijn en in het bezit te zijn van A, B en C.

Wanneer gaat jouw kind op zwemles? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Elke

Tags:

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je