{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Sport > Hoe kies je de juiste sport voor je kind?

Advies > Schoolkind > Sport > Hoe kies je de juiste sport voor je kind?

Hoe kies je de juiste sport voor je kind?

Afbeelding blog 'Hoe kies je de juiste sport voor je kind?' Achtergrond blur afbeelding

Wachten tot 6 jaar

Er wordt aangeraden om tot 6 jaar te wachten voordat je, je kind een teamsport aanreikt. De meeste kinderen begrijpen het concept van een teamsport voor deze leeftijd nog niet goed. Op jongere leeftijd gaat het er vooral om dat ze plezier hebben in het bewegen. Ze moeten vrij zijn om alles te kunnen doen, zoals rennen en rond springen. Niet elk kind is het zelfde, het is mogelijk dat jou kind hier wel al voor klaar is op jongere leeftijd. Probeer dan een juiste sport te kiezen die het beste bij je kind past. Het belangrijkste is dat je kind het sporten leuk vindt en zorg ervoor dat ze zich niet gepusht voelen om te moeten sporten. Als je dit wel doet, kan dit juist averechts werken. Het kind gaat dan veel minder van sport houden en dat zou zonde zijn.

Sport kiezen

Kinderen veranderen vaak hun mening en vinden elke dag iets anders leuk. Het is natuurlijk niet mogelijk om elke week van sport te veranderen. Gelukkig weten sportclubs dit ook en organiseren zij vaak kennismakingsdagen. Zo kan je erachter komen of dit de juiste sport is voor je kind. Het is handig om van te voren een aantal vragen te stellen om erachter te komen wat leuk wordt gevonden. Vraag of ze liever in een team willen spelen of individueel, binnen of buiten en met een bal of niet. Zo kan je achterhalen welke sport een mogelijke optie is en welke niet.

Het gaat om plezier!

Jonge kinderen hebben een kleine aandachtspan, zij kunnen dus niet al te veel instructies opnemen. Daarom zijn de regels voor een gecompliceerde sport te moeilijk. Twee of drie instructies opvolgen is het maximum. Sporten op deze leeftijd is dan vaak ook niet meer dan een beetje rondrennen. Op deze leeftijd draait het om het hebben van plezier, niet om winnen of verliezen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je