{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > School > Tips voor het eerste schoolreisje

Advies > Schoolkind > School > Tips voor het eerste schoolreisje

Tips voor het eerste schoolreisje

Afbeelding blog 'Tips voor het eerste schoolreisje'

Het eerste schoolreisje: je kindje kijkt er erg naar uit, maar tegelijkertijd is ook best spannend (ook voor mama). Wat heeft je kind nodig tijdens een schoolreisje en waar moet je allemaal rekening mee houden? Met deze tips gaat je kind voorbereid op stap!

Voorbereiding

Je moet natuurlijk rekening houden waar de reis naartoe gaat en met de weersverwachtingen voor die dag. Vanuit school krij je meestal  een brief mee naar huis waar alle informatie in staat over het schoolreisje.

Tips

 • Zorg ervoor dat je kindje goede stevige schoenen aan heeft waar hij lang op kan lopen. 
 • Geef je kind een niet te al zware rugzak mee, het liefst een met goede zachte hengsels die niet in zijn schoudertjes snijden.
 • Houdt rekening met eten en drinken, doe het brood in zakjes zodat het al gewicht vermindert en geef wegwerp flesjes of pakjes drinken mee.
 • Op sommige scholen is snoep tijdens het schoolreisje verboden of zorgt de school zelf voor wat lekker tijdens het schoolreisje. Mag je kind wel een snoepje meenemen, maak het dan niet te bont en geef een paar snoepjes mee. Wil je de hele klas mee laten genieten? Geef dan een zakje snoep voor vertrek aan de meester of juf. Zij kunnen het dan gedurende de dag uitdelen.
 • Let op de weersverwachtingen, is er kans op een bui? Geef je kind dan een regenjas of -cape mee! Is het 's ochtends koud, maar wordt het 's middags warm? Zorg dan voor laagjes. Zo kan je kind altijd wat uittrekken als hij het warm heeft.
 • Kleed je kindje niet al te warm of te koud aan en zorg dat hij makkelijke kleding aan heeft waar hij goed in kan bewegen.
 • Smeer je kindje in met zonnebrand als het warm en zonnig wordt. Dit voorkomt dat je kindje verbrand terug naar huis komt. Zorg ervoor dat je kindje de zonnebrand in de tas heeft als het te heet is en ze nat kunnen worden zodat de juffen of meesters je kindje nog een beetje in kan smeren.
 • Als het warm en zonnig is kun je het beste je kind een petje of leuk hoedje meegeven om een zonnesteek te voorkomen.
 • Geef ook droge kleding mee, die natuurlijk ook niet te zwaar zijn voor het geval dat het per ongeluk in de broek plast of gewoon nat wordt van water aangezien sommige speeltuinen, dierentuinen of attractieparken watergelegenheden hebben waar ze goed nat kunnen worden.

Niet vergeten!

 • Je kindje de avond ervoor op tijd naar bed te leggen zodat ze de volgende dag goed uitgerust op schoolreisje kunnen gaan.
 • Je kind op tijd naar school te brengen. Zo kan je zelf rustig gedag zeggen en uitzwaaien.
 • Een briefje in de tas doen met de belangrijkste nummers waar jullie zelf op te bereiken zijn in geval van nood.
 • Wees ook weer op tijd op school om ze met de bus terug te zien komen. Zo hoeven ze niet op jullie te wachten en kunnen ze jullie gelijk in de armen vliegen.

Heb jij nog tips ter voorbereiding op een schoolreisje? Laat het weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je