{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > School > Spelletjes groep 2: letters leren & oefenen

Advies > Schoolkind > School > Spelletjes groep 2: letters leren & oefenen

Spelletjes groep 2: letters leren & oefenen

Als je kind naar groep 2 gaat dan leert je kind letters en leert het ook oefenen met letters, hier wordt veel aandacht aan besteedt. Deze spelletjes in groep 2 zorgen ervoor dat je kind letters begint te leren en ook leert te herkennen. Hieronder meer over wat er allemaal in groep 2 wordt gedaan aan letters leren.

Afbeelding blog 'Spelletjes groep 2: letters leren & oefenen'

Alles over groep 2

Het is altijd spannend als je zoon of dochter op de basisschool zit. Een kind brengt veel tijd op school door en leert veel belangrijke dingen die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je kind. Een kind leert rekenen, taal en samen spelen met vriendjes en vriendinnetjes, het sociale aspect in de ontwikkeling van het kind. In de kleutergroep wordt er al spelenderwijs met taal geoefend.

Als je kind naar groep 2 gaat dan leert je kind letters en leert het ook oefenen met letters, hier wordt veel aandacht aan besteedt. Als ouder kun je dit ook stimuleren door veel boekjes met je kind te lezen en het alfabet met je kind te oefenen. De boeken van Dikkie Dik zijn heel erg leuk om te lezen samen met je kind. Verder zijn sprookjesboeken ook een aanrader. De verhalen blijven vaak hangen bij de kinderen. Veel ouders lezen ook voor uit Jip en Janneke, ze herkennen de verhalen uit hun jeugd en de kinderen zijn dol op de verhalen van Jip en Janneke.

Als je begint met het leren van je alfabet aan je kind of als de leerkracht dat leert, dan leert je kind al letters te herkennen. En als je veel woordjes oefent door te lezen en de leerkracht op school doet dat ook, dan kan een kind het goed leren en oefening baart kunst.

Letterbord

Veel leerkrachten hebben een letterbord in de klas hangen. Een letterbord is een prikbord met alle letters van het alfabet. De leerlingen zien dan welke letters er allemaal z ijn.Een opdracht die de leerkracht kan uitvoeren is als volgt:

De letters zijn aan de voorkant  rood en aan de achterkant groen. Als de leerkracht een letter behandeld, dan hangen ze voorwerpen en woordjes bij de letter. Daarna wordt de letter omgedraaid, zodat de groene letter verschijnt en dat de leerlingen weten welke letter er al is behandeld. De leerlingen kunnen dan later op het bord kijken welke letters ze al geleerd hebben.

Een leerkracht kan ook met letterkaartjes werken die je dan in de kring kan gebruiken. De kinderen leren dan ook spelenderwijs de letters van het alfabet.

Lettermuur

Een lettermuur bestaat uit verschillende kaartjes aan de muur. Op een plaatje staat het volgende aangegeven: een letter, een plaatje en een woord wat bij de letter hoort. Kinderen kunnen op deze manier ook goed de letters leren en ermee oefenen. Verder kun je op deze manier ook met dubbelklanken oefenen, zoals aa van aap en zo kun je nog veel meer voorbeelden bedenken.

Letterwinkeltje

Mocht je als ouder nog meer willen oefenen dan kun je een boek aanschaffen wat letterwinkeltje heet.  Het is een woordenboek geschikt voor kleuters. Je kunt het boek natuurlijk ook lenen bij de bibliotheek. Verder zijn er diverse websites om het kind goed te kunnen laten oefenen met letters leren en oefenen. Onderwerpen die op deze sites behandeld worden zijn onder andere woordklank lettergrepen, woordklank kort of lang, logische verbanden leggen.

Welke spelletjes doe jij met je kind om de letters te leren? Laat het weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je