{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > School > Dé tips voor een zorgeloos schoolkamp!

Advies > Schoolkind > School > Dé tips voor een zorgeloos schoolkamp!

Dé tips voor een zorgeloos schoolkamp!

Alles wat je nodig hebt voor het schoolkamp van je kind

Afbeelding blog 'Dé tips voor een zorgeloos schoolkamp!'

Schoolkamp; iets waar je kind misschien al langere tijd naar uitkijkt. Het is nog maar de vraag of het door kan gaan vanwege corona, maar mocht dat wel zo zijn dan ben jij mooi op tijd! In deze blog vind je alle tips die je nodig hebt om je kind zo goed mogelijk voor te bereiden op schoolkamp, voor welke groep dan ook. 

Wat moet er mee?

Misschien ben je vroeger zelf ook op schoolkamp geweest en weet je nog een beetje hoe het eraan toe gaat. Des te makkelijker met het pakken van de juiste spullen! Als je het toch niet helemaal zeker weet, dan vind je hieronder een checklist. Extra tip: pak de spullen samen met je kind, zo weet hij wat er in de tas zit en waar hij naar moet zoeken als hij iets kwijt is. 

Wat je kind precies mee moet nemen verschilt per school en per type kamp. Als hij gaat slapen in een tent, is een luchtbed handig, maar als hij overnacht in bijvoorbeeld een huisje, dan heb je geen luchtbed nodig. Dit is een basislijst en deze kan aangevuld worden met spullen die je nodig hebt vanuit school.

  • Kleding: ondergoed (eventueel extra), dagelijkse kleding, kleding die vies mag worden, nette kleding (voor de bonte avond), pyjama, sportkleding, sokken, schoenen (eventueel extra) en indien nodig zwemkleding, een badhanddoek, badslippers en een regenpak
  • Toiletspullen: tandenborstel met tandpasta, shampoo, douchegel, deodorant, gel, zonnebrand, handdoeken en washandjes. Als jouw meisje al ongesteld is geworden is het belangrijk dat je de artikelen hiervoor niet vergeet!
  • Slaapspullen (indien nodig): een kussen met kussensloop, luchtbed, slaapzak en hoeslaken
  • Extra's: geld (voor de zekerheid), een zaklamp, lekkere dingen (snoepjes of koek), een zonnebril, petje en fiets. Check, als de fiets mee moet, op tijd de banden, lichten en remmen, zodat daar onderweg niets mee kan gebeuren.

Daarnaast is het natuurlijk handig om rekening te houden met de grootte van de bagage. Als je kind op de fiets moet en zelf de bagage moet meenemen, is een mand op de fiets met een tas handiger dan een koffer. 

Samen voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk, maar dat zit hem niet alleen in de juiste spullen pakken. Misschien heeft jouw kind ook wel wat voorbereiding nodig, zo pak je dat aan:

  • Als je weet dat jouw kind bang is of het spannend vindt om weg te gaan, dan is het slim om jullie samen goed voor te bereiden op het schoolkamp. Dit kun je doen door er samen over te praten en zijn vragen te beantwoorden, maar ook door er positief over te praten en te vragen wat hij nodig heeft. Misschien vindt hij het fijn als iets mee kan nemen van thuis. 
  • Vertel hem wat hem te wachten staat, zodat hij weet waarop hij zich moet voorbereiden. Je kunt ook over jouw eigen schoolkamp-ervaring vertellen en dan vooral over een ervaring die jij erg leuk vond, maar geef hem vooral mee dat hij lekker moet genieten!

Is jouw kind al op schoolkamp geweest? Heb jij nog handige tips?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je