{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Opvoeding > Angst: 4 manieren om je kind zonder angst op te laten groeien

Advies > Schoolkind > Opvoeding > Angst: 4 manieren om je kind zonder angst op te laten groeien

Angst: 4 manieren om je kind zonder angst op te laten groeien

Afbeelding blog 'Angst: 4 manieren om je kind zonder angst op te laten groeien'

Angst bij kinderen; het beste is om je kind oog in oog te laten staan met angst. Op die manier leert hij/zij ermee te 'dealen'. Een angst voor een kind kan faalangst zijn, angst voor presteren, sociale angst of bijvoorbeeld een angststoornis. Natuurlijk zijn er manieren voor angst overwinnen dus laat je kind eens om iets huilen, laat hem alleen zijn en het is zelfs niet erg wanneer hij een keer over de eigen voeten struikelt en valt. Die gebeurtenissen en emoties kunnen gebeuren, dus moet er eens oog in oog mee gestaan worden. Uiteraard laat je niet gevaarlijkere gebeurtenissen toe!

Er zijn 4 manieren om je kind voor te bereiden op angst:

1. Herken en accepteer de angst.

Praat er samen over en kom tot de conclusie waar je kind nu precies voor vreest.

2. Fouten maken is goed!

Van fouten leer je en word je sterker, en je kind leert ervan dat je onvoorwaardelijk van hem houdt. Ook ondanks de fouten!

3. Confronteer je met de angst.

Zoek de grenzen op die je beperken verder te groeien (uiteraard niet de grenzen die je in gevaar kunnen brengen). Hoe meer je jezelf confronteert, hoe meer de angst wegneemt.

4. Deel je angst met anderen.

Je krijgt ineens een enorme kracht van het delen van je angsten met vrienden en anderen om je heen. Je zult erachter komen dat anderen met dezelfde angst moeten dealen. Op deze manier kun je de ervaringen delen en van elkaar leren.

Wanneer je deze punten opvolgt, zal je opvallen dat je kind meer relaxed is en het steeds meer van zichzelf accepteert als ze fouten maakt. Het zal een lange tijd nodig zijn om hieraan te blijven werken, maar het goede begin is zeker gemaakt en je kind zou ook kunnen leren leven zonder angst.

Heeft jouw kind last van angsten? Laat het weten in een reactie hieronder.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je