{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Opvoeding > 5 tips: Leer je kind bewust worden van geld!

Advies > Schoolkind > Opvoeding > 5 tips: Leer je kind bewust worden van geld!

5 tips: Leer je kind bewust worden van geld!

Afbeelding blog '5 tips: Leer je kind bewust worden van geld!'

Als ouder wil je dat je kind de best mogelijke start krijgt die mogelijk is. Je bent verantwoordelijk voor de toekomst van je kindje. Als het op geld aankomt, is het belangrijk dat je kind hiermee leert omgaan. Met de volgende tips maak je je kind bewust van geld.

Zakgeld

Door een kind zijn/haar eigen geld te geven, leert hij/zij wat het inhoudt. Een goede manier van leren, is door te doen. Een kind krijgt een goed inzicht in de waarde van geld als zij er zelf mee omgaan.

Bankrekening

Open voor je kindje een eigen bankrekening. Als een kind meegaat naar de bank, ervaren ze het zelf. Hierbij geldt hetzelfde als bij zakgeld. Doordat een kind het zelf doet, leren ze het beter./p>

Sparen

Vertel je kindje waarom het belangrijk is om te sparen. Geef ze een doel. Als ze iets graag willen hebben, laat een kind ervoor sparen. Moedig ze aan om hun zakgeld te sparen en dit eventueel op hun eigen bankrekening te storten.

Winkelen

Neem je kindje mee met boodschappen doen of met winkelen. Laat je kind weten wat je budget is en laat zien wat je daarvoor kan kopen. Als je met contant geld betaalt, zien ze beter de waarde van geld.

Voorbeeld

Geef je kind een goed voorbeeld. Een kind leert door een ouder na te doen. Als hij/zij ziet dat het normaal is om geld te lenen of geld uit te geven aan dingen die niet nodig zijn, dan gaan zij denken dat dit normaal is. Vertel je kind over schulden en leningen. Niet om ze bang te maken, maar om ervoor te zorgen dat ze er bewust van worden. Je kunt je kind zelfs af en toe betrekken bij je eigen financiën. Laat ze zien hoe een rekening wordt betaald of vertel ze af en toe hoeveel iets kost.

Op deze manier leert je je kindje de waarde van geld en leer je hoe ze er het beste mee om kunnen gaan.

Meer weten over zakgeld? Klik dan hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je