{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Gezondheid > Wagenziekte bij kinderen | Mamaplaats

Advies > Schoolkind > Gezondheid > Wagenziekte bij kinderen | Mamaplaats

Wagenziekte bij kinderen | Mamaplaats

Afbeelding blog 'Wagenziekte bij kinderen | Mamaplaats' Achtergrond blur afbeelding

Veel kinderen hebben last van wagenziekte. Vooral als je op vakantie gaat met de kinderen, is het voor kinderen lastig. Er zijn ook kinderen die helemaal geen last hebben van wagenziekte. Sommige ouders willen graag wagenziekte van hun kinderen voorkomen.

Wat is reisziekte?

Reisziekte wordt ook weleens bewegingsziekte genoemd en het is een verzamelnaam voor zeeziekte, wagenziekte en luchtziekte. Reisziekte is een vervelend voorbijgaande, maar onaangename aandoening die wordt veroorzaakt door een stoornis van het evenwichtsorgaan als gevolg van bewegingen. Sommige personen lijken hiervoor gevoeliger te zijn dan anderen. De kans op reisziekte hangt samen met de leeftijd van de kinderen. Zo hebben baby’s zeer zelden reisziekten, komt het veel voor bij jonge kinderen en hebben volwassenen er weer minder last van.

Verschijnselen van wagenziekte

De mogelijke verschijnselen van wagenziekte zijn : misselijkheid, overgeven, hoofdpijn, slaperigheid, duizeligheid, moeheid en een algeheel gevoel van niet lekker zijn. Wanneer de reis langer duurt, treedt vaak gewenning op waardoor de verschijnselen minder kunnen worden.

Wat kun je doen tegen wagenziekte bij kinderen

Wagenziekte kun je voorkomen.Een watje in het oor! Dit klinkt een beetje gek maar wagenziekte wordt veroorzaakt doordat je evenwichtsorgaan (in je oor) niet begrijpt dat het lichaam beweegt zonder dat jezelf in actie bent. Het watje moet in het oor tegenovergesteld van je actieve hand (dus rechts als je links bent en andersom). Verder kun je op iets zuigen in je mond zoals: snoepje, drinken door een rietje of een kauwgumpje. Tevens kunnen Primatour pilletjes helpen, dit zijn kleine gele pilletjes. Primatour pilletjes kun je bij de drogist kopen.

Je kunt als ouders ook eigen tabletten gebruiken van de Kruidvat, Etos of de Trekpleister. De werkzame stof is Cyclizine. Het is wel belangrijk om de bijsluiter goed te lezen, ik dacht dat dit geldig is voor kinderen vanaf 6 jaar. In de bijsluiter staat dit goed beschreven. Primatour is denk ik ook wel te bestellen via internet. Van een kennis van mij heb ik begrepen dat de Etos tabletten goed helpen bij haar zoontje en volgens mij mogen de tabletten van de Etos vanaf 6 jaar gebruikt worden. Frisse lucht in de auto kan ook helpen bij het bestrijden van wagenziekte bij kinderen. Tevens is het ook van belang dat het in de auto niet te warm is, dit kan ook weleens wagenziekte tegen gaan bij kinderen. Homeopathische pilletjes kun je ook gebruiken voor je kind. "Nuxvomica D3" is een Homeopathisch middeltje. Dit werkt om het evenwichts orgaan weer in balans te brengen, dus precies hetgeen waar je dan last van hebt.

Het enigste is wel (zoals bij elk homeopatisch middel) dat als je wil dat het optimaal werkt, je een week van tevoren elke dag 1 (superklein) pilletje onder je tong moet laten smelten. Via de apotheek kun je dit middel krijgen. Volgens mij heeft Dokter Vogel ook dit middel in het assortiment. Laat je kind niet teveel eten of drinken op de avond voor de reis en kort voor vertrek. De aandacht op andere manieren afleiden, zoals door jouw kinderen naar muziek laten luisteren of spelletjes te doen waarbij ze regelmatig naar buiten moeten kijken, kan ook wel helpen. Ook kan het sluiten van de ogen helpen.

Heb jij nog tips tegen wagenziekte? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Gea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je