{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Feest > Kinderfeestjes; tips voor gezellig & goedkoop

Advies > Schoolkind > Feest > Kinderfeestjes; tips voor gezellig & goedkoop

Kinderfeestjes; tips voor gezellig & goedkoop

Afbeelding blog 'Kinderfeestjes; tips voor gezellig & goedkoop' Achtergrond blur afbeelding

Hoera! Je kindje is jarig en je wilt dit graag met wat vriendjes en/of vriendinnetjes vieren. Maar wat ga je doen, je wilt er niet teveel geld in steken maar wel een geslaagd kinderfeestje. Uiteraard hangt het af voor welke leeftijdscategorie je iets zoekt, maar wellicht zit hier een idee tussen waar je wat mee kunt. Je kunt natuurlijk ook je eigen ideeën achter laten!

Thema

Om te beginnen kun je het kinderfeestje een thema geven en dit thema in alles doorvoeren. Bijvoorbeeld piraat, barbie, ridders, Robin Hood, heksen en elfen etc. Kinderen vinden dingen al zo snel leuk! Je kunt vragen of alle kinderen verkleed komen of iets in het thema bij zich hebben. Met de versiering of lekkernijen kun je ook het thema terug laten komen. Zorg ervoor dat de jarige in het middelpunt staat als bijvoorbeeld hoofdpiraat.

Het weer

Een feestje is vaak afhankelijk van het weer. Bij mooi weer kun je je feestje buiten houden, maar bij slecht weer ben je al snel aan binnen locaties verbonden en de daarbij behorende entreekosten. Vraag eventueel hulp van een vriendin of opa/oma als de groep wat groter is. Helpende handen en een paar extra ogen zijn fijn, zeker op locatie! Je hebt tenslotte wel de verantwoordelijkheid voor de kinderen. Houdt hier ook rekening mee als je kind vriendjes en vriendinnetjes uit mag nodigen.

Kinderboerderij

Je hebt hele leuke kinderboerderijen waar je mag helpen met de dieren verzorgen, eten geven en aanraken. Kinderen zijn dol op dieren en alles wat daar bij hoort. Vaak is er een speeltuin in de buurt of op het terrein en soms is er zelfs de gelegenheid om wat te eten en te drinken. Meestal hoef je geen entree te betalen en verdient de boerderij aan de verkoop van producten en giften. Bekijk van te voren of de boerderij ook geschikt is met slecht weer, dit kan per regio flink verschillen!

Bos

Zelf een speurtocht maken of van internet afhalen, bijvoorbeeld in het thema en met z’n allen naar het bos waarbij je aan het einde van de tocht terecht komt bij een heksenkring van eierkoeken met dropjes op een satéprikker op een open veld of een Robin Hood bijeenkomst waarbij er aan verschillende bomen, pijlen(takjes) met snoepgeld hangen.

Strand

Verschillende spelletjes op het strand zijn erg leuk bijvoorbeeld met ballen, je kunt er een wedstrijd van maken of een schatkaart maken met daarop aanwijzingen. Bij elke gewonnen wedstrijd kom je dichter bij de schat. In de schatkist zitten bijvoorbeeld pakjes drinken met appels en snoepgeld. Als je de pakjes drinken in aluminiumfolie verpakt zijn het net zilveren staven.

Speeltuin

Binnenspeeltuin en buitenspeeltuin, in veel regio’s zijn er grotere speeltuinen waar je tegen een kleine vergoeding met je groepje kinderen naar toe kunt gaan. De kinderen vermaken zich prima.

Thuis blijven kan ook heel leuk zijn! Ga met z’n allen cakejes bakken en versieren, in het thema van het feestje.

Spelletjes

Spelletjesmiddag, zet een paar tafels met lekkers neer en verschillende spellen. Heb je zelf niet veel spellen, bij de speelotheek kun je spellen lenen net als in de bibliotheek.

Kinderdisco

Pannenkoeken eten en aansluitend een dansje maken. Kies met z’n allen een leuk liedje uit en ga daar een dansje op verzinnen. Je kunt dit filmen en eventueel op cd zetten. Leuk voor later!

Knutselen!

Knutselen met bijvoorbeeld materialen uit de natuur die jullie samen verzameld hebben of gewoon met vouwpapier en kleurpotloden. Maak allemaal iets moois(bijvoorbeeld in het thema) om mee naar huis te nemen.

Slaapfeestje

Kost wel wat meer energie voor de ouders maar een slaapfeestje blijft leuk! Eerst met z’n allen eten, een leuke film kijken en de kinderen vullen het vaak zelf wel verder in.

Eten en drinken

Als je naar een locatie gaat is knijpfruit, pakjes drinken, kleine zakjes chips of krentjes altijd handig en voordeliger dan op de locatie eten en /of drinken. Kijk van te voren wel even of dit toegestaan is op de locatie.

Uitnodiging maken

Het is leuk als je de uitnodiging in het thema van je feestje maakt, je kindje vind het erg leuk om dit samen te maken, als je hier geen tijd voor hebt kun je ze ook standaard kopen of laten maken via internet.

Als je eenmaal alles voorbereid hebt en het is zover, is het belangrijk dat vooral je kind het prima naar zijn of haar zin heeft. Het is tenslotte zijn of haar kinderfeestje!

Heb jij nog tips voor goedkope kinderfeestjes? Laat het weten in een reactie hieronder.

Deze pagina is geschreven door mama Michelle Peitsman

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je