{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Feest > Kinderfeestje kind

Advies > Schoolkind > Feest > Kinderfeestje kind

Kinderfeestje kind

Afbeelding blog 'Kinderfeestje kind'

Tijden

Het beste is om niet een te groot feest te geven, op deze leeftijd zijn simpele feestjes vaak het leukste. Nodig ook niet te veel kinderen uit, de leeftijd + 1 is vaak het beste. Maak van te voren duidelijk hoe laat het feestje begint en zet dit ook op de uitnodiging. Laat het feestje niet te lang duren, 2 uur is meer dan genoeg. Vergeet niet dat sommige kinderen 's middags slapen, dus 's ochtends of aan het einde van de middag zou een goede tijd zijn. Als je niet veel eten wilt bereiden, kan je van 10 uur 's ochtends tot half 12 doen. Sowieso zal jezelf en je kind aardig vermoeid zijn na een feestje. Maak het daarom niet onnodig groter dan nodig is. Zorg dan ook dat je kind genoeg heeft geslapen en niet van te voren al moe is.

Themafeestjes

Het is natuurlijk heel erg leuk om een thema te geven aan het feestje. Denk aan piraten, dino's, prinsessen of bijvoorbeeld sprookjes. Er ontstaat meteen een band tussen de uitgenodigden die er allemaal mooi verkleed uitzien. En vaak is het ook makkelijk om het huis een beetje te versieren. Op veel plekken kan je plastic bordjes en bekers kopen die meteen bij het thema passen.

Eten

Het is niet nodig om heel veel eten te hebben. De meeste kinderen hebben toch niet zo honger, want ze zijn afgeleid door alle andere kinderen en de leuke spelletjes ze kunnen spelen. Het is wel leuk om een paar lekkere hapjes te hebben. Je hoeft echt niet allemaal zoete snoep en chips te hebben. Je kan lekker fruit stokjes maken of cakjes aanbieden. Als je ervoor zorgt dat het er een beetje mooi versierd uitziet en is iedereen blij.

Activiteiten

Je kan de kinderen zelf buiten laten spelen. In de zandbak of verstoppertje spelen. Het is handig om een aantal opties te hebben voor het geval ze iets niet meer leuk vinden om te doen. Knutselen vind iedereen ook altijd leuk. Heb een boel stickers, verf en stiften en laat ze hun gang gaan. Je kan ook zelf iets voorbereiden of voorstellen om doen. Let wel op dat dit een grote rotzooi kan worden. Muziek opzetten en dansen vinden veel kinderen ook leuk. Je moet niet verwachten dat elk kind zin heeft om mee te spelen, zorg dat er een aantal puzzels, tekeningen of verkleedkleren voor hun klaar liggen.

Dankjewel zeggen

Komt dit je bekend voor? Je kind krijgt een cadeautje en hij/zij scheurt de verpakking er zo snel mogelijk vanaf, kijkt er twee seconden na en wilt dan de volgende hebben. De meeste ouders zullen zich daar hoogstwaarschijnlijk een beetje ongemakkelijk bij voelen. Het liefst wil je dat je kind dankjewel zegt na een cadeautje, ook wanneer het cadeautje niet leuk is. Het kan helpen om dit van te voren te oefenen. Praat erover dat men een cadeautje speciaal voor jou heeft gekocht en dat zij hopen dat het cadeautje leuk gevonden wordt. Op z'n minst moet er dus dankjewel worden gezegd. Wanneer je kind onder de 4 jaar is, moet je er niet te veel van verwachten. Je kan dan de mensen dan zelf bedanken, als nog is het wel belangrijk om alvast je kind te vertellen dat hij/zij dankjewel hoort te zeggen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je