{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Feest > Kinderfeestje; 5 jaar!

Advies > Schoolkind > Feest > Kinderfeestje; 5 jaar!

Kinderfeestje; 5 jaar!

Afbeelding blog 'Kinderfeestje; 5 jaar!' Achtergrond blur afbeelding

5 Jaar....wat gaat de tijd toch snel! En wat kan jouw kindje alweer veel! Natuurlijk moet deze verjaardag gevierd worden met een echt verjaardagsfeestje. Dit kan je op vele verschillende manieren doen. Natuurlijk kan je een feestje geven, waarbij je vrienden en familie uitnodigt, maar een echt kinderfeestje is natuurlijk ook erg leuk.

Aantal kinderen?

Wanneer het de eerste keer is dat je een kinderfeestje organiseert, is het beter om het niet te groot aan te pakken. Vaak wordt er voor gekozen om zoveel kindjes te kiezen als het oud is geworden. Dat zouden er dan 5 zijn. Maar het is ook goed om te kijken naar het aantal echte vriendjes. Is er een vast groepje van 3 is dat misschien echt wel genoeg en wanneer er altijd een groepje van 6 met elkaar speelt vind je dat misschien ook wel helemaal geen probleem.

Uitnodiging maken

Voordat het feestje begint is het natuurlijk de bedoeling om een uitnodiging te sturen. Het is leuk als deze past bij het thema van het feestje. Denk bijvoorbeeld aan een kleine schatkaart, een kroontje van karton of een leuk banketdoosje. Maar wanneer je kindje helemaal gek is van Cars of Nijntje kan je natuurlijk ook kiezen voor een kant en klaar kaartje. Omdat jouw kindje van 5 nog niet kan lezen en de kindjes voor wie de uitnodiging bedoelt is waarschijnlijk ook niet kan je er voor kiezen iets met een foto te doen. Veel ouders vinden dit ook leuk om te bewaren voor later!

Thema kinderfeestje

Het is gemakkelijk om een thema te kiezen voor het kinderfeestje. Wanneer je deze hebt gekozen kies je daar de activiteiten bij, de taart, het kaartje, de bordjes, de slingers en misschien geeft je wel door dat de cadeautjes ook binnen dit thema moeten passen. Enkele voorbeelden van thema`s zijn: Piraten, Prinsessen, Koken, Bakken, Op avontuur, Diertjes, Little People, Kabouter Plop, Ridders en Jonkvouwen, Kleuren (zoals een blauw feest waarop alles blauw is), dieren etc. Het is leuk om samen met je kind het thema te kiezen. Hij/zij moet het natuurlijk het allerleukst vinden.

Uit of thuis

Er worden veel feestjes buitenshuis georganiseerd. Je kiest een activiteit die je kindje leuk vindt en die binnen je budget past. Daarna zorg je dat de kindjes worden uitgenodigd en op de locatie komen. Enkele voorbeelden zijn: Workshop cup-cakes maken door een echte kok, een feest bij Ballorig of ander speelparadijs, een rondleiding door een kindermuseum, bowlen of samen wandklimmen.

Er zijn ook locaties buiten de deur waar je zelf dingen kan doen met de kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld een speurtocht uitzetten in het bos of lekker picknicken en daarna spelen in de speeltuin. Het is goed om je te bedenken dat de kindjes 5 jaar zijn en nog geen hele moeilijke speurtocht kunnen uitvoeren. Pijlen of een touw volgen is vaak al moeilijk en spannend genoeg.

Thuis kan je ook heel veel leuke dingen doen. Zeker als het regent of koud is kan je de kinderen thuis goed vermaken. Zelf koekjes bakken en versieren, een figuur maken van brooddeeg, Je kan de kinderen een mooi schort aan trekken of een leuke koksmuts. Bij bijvoorbeeld Action, Zeeman of Kruitvat vind je vaak ook knutselpakketten. Je hebt dan voor een paar euro een kant en klaar pakket met van alles er in. Zo maak je heel gemakkelijk een prinsesje met een mooie jurk, een kasteel of een boot. Natuurlijk vind je op internet ook van allerlei knutsels die je vaak gemakkelijk kan uitprinten.

Eten kinderfeestje

Wanneer je de kinderen ook uitnodigt om te eten is het handig om ze voor die tijd even te laten rusten. Bijvoorbeeld door een boekje voor te lezen wanneer de andere ouder het eten maakt. De rust komt er dan vast wat in. Wanneer je allebei helpt met het klaarmaken is het helemaal niet erg om aan kort feestelijk filmpje aan te zetten. De kinderen kunnen dan een beetje tot rust komen van deze feestelijke dag! Je kan ook een leuke kleurplaat laten kleuren.

Natuurlijk zijn er ook heel veel restaurants en (pret)parken waar het eten geregeld wordt bij het feestje. Denk je er zelf aan om even te kijken of er kinderen met een speciaal dieet zijn?

KinderFeestje

Zorg dat iedereen en vooral de jarige een mooi feest heeft! Zeker wanneer het een eerste feestje is, hoeft het feest geen uren te duren. Kijk ook goed naar wat je zelf aankan en zorg voor een beetje hulp van je partner, buurvrouw, vriendin... Dan heb je ook iemand om even snel mee te overleggen als het net een beetje anders verloopt. Maak altijd van te voren een tijdschema. Dan weet je een beetje waar je je aan kan houden. Op deze jonge leeftijd begint het vaak met de cadeautjes want die kunnen ze niet heel erg lang in hun hand houden.

Ten slot de tips op een rij:

  • Kies een thema die bij je kind past
  • Kies een activiteit
  • Kies een locatie
  • Doe het samen met een andere volwassen persoon
  • Denk aan diëten
  • Neem niet te veel hooi op je vork
  • Maak een planning
  • HEB PLEZIER!

Hoe vier jij de verjaardag van je kind? En heb je nog tips? Laat het weten in een reactie hieronder.

Wordt jouw kindje 4 jaar en wil je een kinderfeestje geven? Klik dan hier.

Geschreven door mama Marjolein

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je