{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Schoolkind > Feest > Kinderfeestje; 4 jaar!

Advies > Schoolkind > Feest > Kinderfeestje; 4 jaar!

Kinderfeestje; 4 jaar!

Afbeelding blog 'Kinderfeestje; 4 jaar!' Achtergrond blur afbeelding

Hartstikke leuk, je zoon of dochter wordt vier jaar. Waarschijnlijk is dit het eerste verjaardagsfeestje met vriendjes en vriendinnetjes van school, van de sportclubjes, verenigingen, van vrienden en van kennissen.

Uitnodiging maken

De uitnodigingen voor het feest gaan op tijd de deur uit zodat iedereen op de hoogte is van het feest. Als ouders wil je natuurlijk een onvergetelijk feestje geven voor je kindje. Je maakt foto’s en filmpjes voor later, zodat je kindje kan zien hoe leuk je het feestje vond. Je kunt iemand vragen die tijdens het feestje foto’s wil maken.

Thema kinderfeestje

Er zijn diverse thema’s te bedenken. Zo vinden ze het naspelen van een rol ontzettend leuk. Je kunt daar als ouder dan een thema bij bedenken voor het feestje van je zoon of dochter. Als je het feestje thuis wilt vieren dan kun je hulp vragen. Ze kunnen je dan helpen bij de afwas of bij de bediening, zodat je je als ouders op het feestje van je zoon of dochter kunt richten.

Bij het thema dieren kun je naar de kinderboerderij of naar de dierentuin gaan. Met het thema beroepen kun je denken aan de brandweer voor jongens en voor meisjes ballerina. Overige thema’s waar je aan kunt denken zijn: cowboys, het circus of verkleden.

Het kinderfeestje!

Als alle vriendjes en vriendinnetjes er zijn kun je beginnen met een inleiding. Je kunt een verhaaltje vertellen om daarin te vertellen waar het thema over gaat. Ook kun je foto’s of een filmpje laten zien zodat de kinderen weten wat het thema is. Je kunt op het feestje ook de kleuters een activiteit laten uitvoeren. Ideetjes die je kunt uitvoeren zijn: knippen en plakken, kleien, verven.

Als de kinderen bezig zijn met het uitvoeren van de activiteit kun je eten en drinken aanbieden. Taart en chips mogen natuurlijk niet ontbreken op de verjaardag van je kindje. Veel kinderen vinden friet met knakworstjes lekker. Mocht een kind het niet lekker vinden dan kun je iets anders aanbieden om te eten. Pizza, ijs of pannenkoeken kunnen een prima alternatief zijn. Wanneer Je zoon of dochter vier jaar wordt, dan kun je wel een aantal spelletjes doen. Het is belangrijk dat je geen echte wedstrijd maakt van deze spelletjes ,omdat kinderen van vier jaar moeilijk tegen hun verlies kunnen.

Je kunt bestaande spelletjes ombuigen naar een ander spelletje, bijvoorbeeld koekhappen kun je veranderen in spekhappen. De afsluiting van het feestje dient rustig te verlopen, zodat de kinderen rustig naar huis kunnen gaan als het feestje is afgelopen. Je kunt bijvoorbeeld een video kijken of een verhaal voorlezen voor de kinderen. Als de kinderen door de ouders worden opgehaald dan kun je een bedankje meegeven, bijvoorbeeld een snoepzak. De werkjes van de kinderen van de activiteit kun je ook meegeven aan de ouders.

Hoe vier jij het kinderfeestje van je kind? Laat het weten in een reactie hieronder.

Geschreven door mama Gea

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je