Even voorstellen...
Hallo! Mijn naam is Yvonne Vonk (27) en ik ben moeder van 3 jongens. Ryan is
bijna 2 jaar en we hebben een tweelingen, Ayden en Jaysen van 4 maanden. We hadden al een andere kinderwagen gekocht, een Twinny, in het blauw, omdat
we wisten dat het 2 jongentjes zouden zijn. Het nadeel van bestellen via
internet is dat je de kinderwagen niet in het echt kunt zien. De Twinny is een
mooie kinderwagen maar praktisch is anders. Hij is er groot en lomp. Het
onderstel past net in de auto en dat heb ik het nog niet over de reiswiegjes
die er eigenlijk nog bij moeten. We hebben er aan zitten denken om een nieuwe
auto te kopen zodat alles er makkelijker in zou passen.Toen zag op mamaplaats een oproep staan om de Mountain Buggy Duet te testen.
Ik gaf mezelf op en heb er eigenlijk niet meer aan gedacht. Tot ik plotseling
een telefoontje kreeg: ik mocht de buggy gaan testen! Dezelfde avond kwam de vertegenwoordiger de Mountain Buggy zelfs al brengen.
We kregen een uitgebreide uitleg en hij liet alle opties zien. Veel informatie
gekregen, gelukkig zaten de handleidingen er ook bij.We kregen er 2 reiswiegjes bij, 2 buggy's en een soort tussen stoeltje.
Dit stoeltje kunnen we gebruiken als de tweeling niet meer in de reiswieg
passen maar nog te klein zijn voor de buggy, dit stoeltje zou ik dus kunnen
gebruiken voor de grootste van de tweeling. Alles werd geleverd met bijbehorende
klemmen en regenhoezen.
Gebruiksgemak (stoeltje omdraaien, opvouwen, tassenhaakjes)
De Mountain Buggy is echt super makkelijk om in en uit te klappen. Je kunt
de wagen bijna met 1 hand uitklappen en de buggystoeltjes kunnen er gewoon in
blijven zitten. Erg makkelijk dus. Bij mijn oude kinderwagen, de Twinny, moest
je de buggy’s van het onderstel afhalen om daarna het onderstel in te klappen.
De buggystoeltjes zijn snel los en vast te maken. Het zijn alleen ritsen die
je dicht moet maken en knoopjes die je vast moet klikken. Hij zit erg stevig.
Er zit ook de mogelijkheid op om de kinderen in een lig- en zitstand te zetten.
Als je kindje wil slapen trek je aan het riempje achter de stoel en laat je je
kindje langzaam zakken in de ligstand. Er is een ruime opbergruimte onder de
buggy waar je makkelijk bij kan.
Het ombouwen van buggy’s naar reiswiegjes is snel gedaan. Je haalt de
ritsjes en de knoopjes los, plaatst 2 klemmen op de stangen en je kunt de
reiswiegjes er zo in klikken. Er is ook de mogelijkheid om 1 buggy en 1
reiswiegje te plaatsen.
Het nadeel is dat de kinderen alleen maar van je af kunnen kijken. Je kunt
de stoeltjes niet omdraaien zodat je de kinderen kunt zien zitten.
Er zaten regenhoezen bij. Ze zijn goed van kwaliteit maar er zitten geen
luchtgaatjes in de hoes. De enige mogelijkheid om te zorgen dat je kinderen
frisse lucht krijgen is de rits een stuk open te laten staan.
De test
Jammer dat alles in het Engels is. Hoewel Lieke daar nu nog niet veel last van zal hebben. Ik ga later nog wel even op zoek naar meer baby apps. Fisher Price zal vast niet de enige zijn. Maar nu voorlopig eerst maar testen. De handleiding is duidelijk en de Apptivity Case is makkelijk open te maken. Wel moet je even goed kijken hoe je de iPhone er in doet, de home-knop moet onder het beschermlaagje komen. Want dan kan je kleintje er niet bij, maar jij zelf ook niet. Als je tijdens het spelen een ander spelletje wilt doen, moet je de iPhone er weer uit halen. Omdat Lieke toch niet sterk genoeg is voor de home knop kun je hem er ook zo in doen dat je hem wel kunt gebruiken. Er zit hier ook een klein boogje, dus het nodigt er ook voor uit.
De kids ontmoeten de Apptivity Case
Nou iPhone zit er in, dus we gaan hem testen! In het begin moet ze even wennen. “Wat is dat nou?” Nieuwe speeltjes kijkt ze altijd even aan. Maar al snel begint de zoektocht. “Wat kunnen we er allemaal mee?” Lieke zit in de kinderstoel bij ons aan tafel. Ze heeft net gegeten en nu gaan wij eten. Een mooi moment om haar met de Apptivity Case te laten spelen. In het begin weet ze niet zo goed wat ze er mee moet. Alsof ze de spanning en de nieuwsgierige ogen voelt. Papa helpt haar een beetje. En dan heeft ze al snel de smaak te pakken. Ze schudt ermee, stopt hem in haar mond, bekijkt de mooie plaatjes, slaat erop en elke keer weer verbaasd dat er dan iets gebeurt en tenslotte ontdekt ze haar favoriete spelletje.
Apptivity Case kan tegen een stootje
Het laten vallen. De eerste keer valt hij per ongeluk. Ik schrik.. oei. Hij moet er tegen kunnen maar toch… Papa’s iPhone zit er in. En die is er héél zuinig op. Ik kijk hem aan, maar hij is nergens van onder de indruk. “Daar moet hij tegen kunnen”, zegt hij. En raapt de Apptivity Case op. Ik bekijk hem kritisch, maar nog geen krasje. En het paardje staat vrolijk te hupsen in de wei. Lieke heeft het nu door en gooit hem nog drie keer op de grond. Elke klap komt bij mij binnen, maar er is niks aan de hand. Ik leg hem weg want heb het idee dat Lieke er even klaar mee is. Maar niks is minder waar. Ze probeert hem te pakken, maar kan er net niet bij. Ik zet hem schuin tegen de tafel aan en tevreden kijkt ze naar de vrolijke diertjes. Eerste indruk voor vandaag: Lieke is met haar 6 maanden misschien wat klein, maar vermaakt zich er prima mee. En het houdt papa en mama ook lekker bezig.
Ook leuk zonder telefoon
Heel erg leuk hoor Lieke’s nieuwe speeltje, maar papa en mama willen ook wel eens met hun iPhone spelen. En ben ook wel nieuwsgierig of ze zich ook kan vermaken met het Fisher Price speeltje zonder ons speeltje. Lieke is net wakker van haar ochtend slaapje en lekker uitgerust. Ze ligt op haar speelkleed met de Apptivity Case te spelen. Doordat er geen iPhone in zit, maakt het ook geen herrie. Dus ze wordt niet afgeleid. Ze bestudeert de gekleurde ringen, hapt in de rand en bekijkt zichzelf in het spiegeltje. Ze vermaakt zich er prima mee. Het grappige is dat ze er nu anders mee speelt. Als de iPhone er in zit wordt ze naar het beeldscherm toegetrokken. Dit komt ook omdat alle Fisher Price apps vrolijke beelden en geluidjes produceren. En Lieke houdt van bewegende beelden, maar is nog verzotter op vrolijke deuntjes!
Los van de iPhone met z’n leuke apps is het dus een prima speeltje. Wel is ze er sneller op uitgekeken. En speelt ze al snel met haar andere speeltjes. De Apptivity Case ligt in een hoek. Voor nu is ze er klaar mee. Dat was zonder en nu toch nog even met iPhone. Van alle spelletjes is het giechel spelletje haar favoriet. Kleine vrolijke pluizige beestjes produceren de vrolijkste giechels. Het spelletje bestaat uit level 1 en level 2. Op het filmpje speelt ze level 2. Lieke is nog te klein om gericht ergens op te drukken. Maar er is zoveel te zien en te doen. En als ze op het beeldscherm slaat en dan per ongeluk iets raakt, gebeurt er van alles. Vooral de geluidjes vindt ze interessant. Je ziet op het filmpje dat ze het zat is. Ze mocht nog even voor het slapen gaan op het kleed spelen. Dit gaat heel rustig en in eens is ze er dan klaar mee en wordt ze pieperig. Maar elke keer als ze de Apptivity Case aanraakt maakt het geluid. En dan even wint haar nieuwsgierigheid.
De Apptivity Case ligt standaard in de box
De Apptivity Case ligt standaard in de box. Zonder iPhone. Lieke speelt erg graag mee. Hij is makkelijk vast te houden. Met 1 of 2 handen. Ze pakt hem ook makkelijk over. Het spiegeltje vindt ze erg interessant. Grappig hoe ze op zichzelf reageert. De ringetjes blijven favoriet. Er heerlijk aan friemelen of lekker er op kauwen. Ze kan zich er best een tijdje mee vermaken. En dan zit de iPhone er nog niet eens in. Want het gaat toch iets te ver om de iPhone standaard in de box te leggen. Met iPhone er in, speelt ze er eigenlijk hetzelfde mee. Alleen is er dan een extra speelelement bijgekomen. Bewegende beelden met geluid. Ik vind de Fisher Price apps erg leuk. Alleen heel jammer dat ze niet in het Nederlands zijn. Ik hoop dat deze er nog wel komen. Lieke is met haar bijna 7 maanden wel wat klein, niet voor de Apptivity case, die is Lieke proef, maar wel om al heel bewust de spelletjes te spelen.
Ze heeft echter wel snel door dat als ze op het beeldscherm tikt er iets gebeurt. Ook kan ze al aardig wat geluid uit de piano krijgen. Maar de “NOSE” van de hond aanraken.. los van het Engels, is ze daar gewoon te klein voor. Maar de plaatjes en geluidjes nodigen erg uit. Dus ze kan zich er in combinatie met het spiegeltje en gekleurde ringen prima mee vermaken. Het giechel en vormen spelletje vindt ze erg leuk. Het principe van beide spelletjes is hetzelfde. Het bestaat uit 2 delen. Het eerste deel alleen de poppetjes of de vormen. Die verschijnen en verdwijnen als je op het beeldscherm tikt. De poppetjes giechelen. De vormen maken ook geluidjes en ze benoemen wat ze zijn. Deel 2 heeft een piano met gekleurde toetsen. Als je hier op drukt maken ze geluid.
Eindoordeel
De poppetjes of vormen staan erboven en zingen een liedje als je ze aanraakt. Lieke vindt dit erg interessant. Hier ook weer jammer dat het in het Engels is. Ze vermaakt zich er prima mee, maar als ze wat groter zijn is het toch wel erg leuk als de vormen en kleuren in het Nederlands worden genoemd. Als ze bij mij op schoot zit en we samen een spelletje spelen, gaat het een stuk beter. Ze heeft dan meer geduld en meer de focus. Dan vindt ze alle diertjes die voorbij komen en de andere handelingen die je kunt doen erg leuk. Als ze wat groter is heeft ze ook meer de rust om dit zelf te doen. En een peutertje zal zich niet zo snel storen aan het Engels. Maar het is dan leuker en leerzamer als het dan Nederlands in een combinatie met Engels zou zijn. Of dat je de optie hebt om de taal in te stellen.
Ik had ook nog een baby tv app gevonden, maar deze is ook in het Engels. Ik heb ook een aantal Fisher Price apps op de iPad gezet. Het is voor Lieke dan makkelijker en leuker om mee te spelen. Ik zag trouwens op internet dat er ook een Apptivity Case is voor de iPad. Deze ziet er alleen minder handzaam uit. Het handige van de Apptivity Case is dat Lieke niet zelf de home knop kan bedienen, dus niet uit het spelletje kan. Maar dat is ook gelijk een nadeel. Bij alle spelletjes heb je de home knop nodig om eruit te komen, ook om in een ander level te komen. En niemand heeft zin om steeds de Apptivity Case open te maken. Aan de andere kant... De spelletjes kunnen de kleintjes onbeperkt spelen en de herhaling is juist fijn voor ze. Ik heb nog lang niet alle baby apps gezien. Ga nu op zoek naar interactieve prentenboeken. Zullen er vast wel zijn. Ga dus rustig verder met mijn zoektocht naar leuke apps voor Lieke (en mama). Denk ook wel dat er nog wel veel meer apps bij zullen komen.
Compactheid (makkelijk mee te nemen in de auto, in de hal op te bergen)
Als je de buggy inklapt heb je een compacte wagen die makkelijk mee te nemen is in de auto. Er zit een beveiliging op zodat de wagen niet ineens uit kan klappen bij het optillen etc. De wielen klappen naar binnen zodat je deze niet perse hoeft te verwijderen. Het kan overigens wel.
De buggy is erg smal. We hebben hem vergeleken met de oude kinderwagen van Ryan (Quinny) en de Mountain Buggy is zelfs nog smaller dan een eenlingwagen. Vergeleken met de Twinny kinderwagen is hij ingeklapt ook erg laag. De Twinny kinderwagen is ingeklapt bijna dubbel zo hoog. Voor het opbergen in de gang heb je niet veel plaats nodig. Bij ons staat deze onder de kapstok.
Wat ook heel fijn is aan de Mountain Duet Buggy is dat hij door de voordeur past. Hierdoor hoef je niet om te lopen als je bijvoorbeeld in een huis met tuin woont waar de buggy niet door de voordeur past. Dat is zeker een pluspunt!
Rijcomfort (wendbaarheid, loop comfort)
De wagen is met één hand te besturen zo licht! In tegenstelling tot mijn
oude kinderwagen, de Twinny, kun je makkelijk door (bijvoorbeeld) de Kruidvat
lopen omdat de Mountain buggy lekker smal en wendbaar is. Hij is zelfs nog
smaller dan mijn eerste kinderwagen/buggy.Het handvat van de buggy is ook op
allerlei hoogtes te verstellen door middel van de knoppen aan de zijkant. Zo is
de buggy makkelijk te besturen door mensen van verschillende lengtes.
De banden zien er ook goed en stevig uit.
Design (stoffen, frame, kleuren)
Het design van de buggy vind ik mooi. Hij is niet zo robuust en er zit
een gestroomlijnde vorm in. Ik heb de buggy in de kleur rood
gekregen. Als je geen rode kleur wilt kun je de hoes omdraaien en dan heb
je een zwarte.
Het design van de reiswiegjes vind ik helaas niet zo mooi. Ze zijn heel erg
smal! Een grotere baby zou hier na een paar maanden niet meer in kunnen liggen.
Je kunt dan wel de reiswieg ombouwen naar een tussenzitje.
De stof van de reiswiegjes is niet optimaal. Je moet door middel van klittenband
de hoezen vastmaken en hierdoor beschadigd de reiswieg.
Ik vond het nooit praktisch om een kinderwagen/buggy te hebben waarbij de
zitjes langs elkaar zijn omdat je dan meteen een grotere wagen hebt. In dit
opzicht heeft de Mountain Buggy mij laten zien dat het ook anders kan. Al en al
een fijne en praktische wagen waar we nog veel plezier van zullen hebben!