Even voorstellen...
Mijn naam is Jetty. Sinds een aantal jaar ben ik woonachtig in de mooie stad Utrecht. Samen met mijn vriend en onze zoon van 9 maanden genieten wij van alles wat de grote stad te bieden heeft.
Makkelijk, snel, veilig én gezellig. Daar staat de Babboe bakfiets voor. Onderweg naar school, de supermarkt, naar vriendjes, de speeltuin, het park of een ander uitje; de Babboe bakfietsen zijn het ideale vervoersmiddel voor je kinderen met nog extra ruimte voor bijvoorbeeld boodschappen of een Maxi-Cosi!
In deze test wordt de Elektrische Babboe Mini getest, een van de laatste modellen die Babboe op de markt heeft gebracht!
De elektrische ondersteuning helpt bij het afleggen van langere afstanden, het voelt alsof je de wind mee hebt! De Babboe Mini-E is compact, wendbaar en kwalitatief uitgevoerd. De Babboe heeft een compacte bak waardoor de bakfiets korter is dan een normale tweewielbakfiets. Hierdoor stuurt de bakfiets erg direct en licht, waardoor het nog meer lijkt alsof je op een normale fiets fietst. De bak biedt precies genoeg ruimte voor één Maxi-Cosi of voor twee kindjes op het bankje.
Mijn naam is Jetty. Sinds een aantal jaar ben ik woonachtig in de mooie stad Utrecht. Samen met mijn vriend en onze zoon van 9 maanden genieten wij van alles wat de grote stad te bieden heeft.
Wat was je eerste indruk van de bakfiets?
De bezorger belt aan om te melden dat hij er is. Netjes op tijd. Hij geeft aan dat hij 10 minuten nodig heeft om de fiets uit te pakken en even later belt hij weer aan met de fiets. Wat een mooie fiets, met op het eerste gezicht alles erop en eraan. Mooi bruin gestileerd zadel en bijpassende gestikte handvatten. Die blijken later, met het warme weer van de laatste dagen, ook veel minder heet te worden dan een normaal zwart zadel. De bak ziet er mooi uit, de ronde hoeken geven de bakfiets een mooi afgewerkt uiterlijk. Wel is de fiets zwaarder dan een normale bakfiets. Bij ons is het steegje achterom heel krap je moet wat kracht zetten om de bakfiets het hoekje om te tillen. Dan is zo’n Mini-E overigens wel een uitkomst, een normale bakfiets past bij ons niet door het steegje.
Hoe heb je het eerste ritje ervaren?
Het eerste ritje was wel even wennen. Dit is onze eerste bakfiets en dat fietst toch anders dan een normale fiets. Als je er een paar kilometer op hebt zitten krijg je door hoe de bakfiets beweegt en reageert. En als je wat sneller fietst wordt de fiets stabieler. En door de lengte worden hobbels en drempels makkelijker genomen en voelen minder hobbelig dan bij een normale fiets. Wanneer je eenmaal fietst heb je helemaal niet door dat de fiets zelf wel wat weegt. Ook zonder trapondersteuning fietst het soepel. Met trapondersteuning merk je helemaal niets van het gewicht. Er zitten voor en achter schijfremmen op, dat is wel een aanrader. Door het gewicht heb je ook wel goede remmen nodig om snel te kunnen stoppen als het nodig is.
Je kunt de bakfiets met en zonder elektrische trapondersteuning gebruiken. Wat vind je van de elektrische trapondersteuning?
Onze eerste kilometers met de fiets was met flink wat wind en daar merkten we bijna niets van. Ook de hoge bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal fiets je zonder moeite op. Net voor de brug de trapondersteuning een paar standjes hoger zetten heft de extra weerstand op. Boven op de brug de ondersteuning wel wat lager zetten anders houden anderen je niet bij. Op het laagste standje van de acht die er zijn is de ondersteuning heel subtiel, maar het helpt wel. Kan je net wat langer doen met de accu. Vanaf standje drie á vier hoor je de motor zoemen, niet vervelend maar wel merkbaar. Er zitten zeven versnellingen op, maar al vanaf standje één van de ondersteuning gebruiken wij alleen de zevende versnelling. Als dat te zwaar trappen wordt zetten we eerder de ondersteuning hoger dan dat we terugschakelen. Eerlijk is eerlijk, je hebt de ondersteuning niet om hem niet te gebruiken toch?
Wat vind je van het gebruik van de babyschaal?
Ons zoontje is acht maanden en kan nu redelijk goed rechtop zitten. Dat is ook wel nodig want de babyschaal staat behoorlijk rechtop in de bak. Naast de babyschaal is nog voldoende ruimte voor een tweede kindje of een tweede babyschaal. De schaal zelf voelt comfortabel en ons zoontje lijkt dat ook te vinden. Ook met het warme weer (25+) kwam hij er na een uurtje fietsen niet heel bezweet uit. Het is even uitproberen om hem wel goed vast te snoeren maar niet té.
Hoe vind jij het om je kindje in de bak voor je te vervoeren?
We vinden het fijn om ons zoontje mee te kunnen nemen op de fiets, daarmee komen we toch weer een stuk verder dan met de kinderwagen. Doordat hij vooruit kijkt heeft hij een hoop te zien en laat hij af en toe duidelijk horen dat hij het naar zijn zin heeft. Wat wij een mooie aanvulling in de accessoires zouden vinden is een spiegeltje ergens in de bak. Om te kijken of je kindje het nog naar de zin heeft of gewoon voor de gezelligheid. Doordat hij vooruit kijkt kun je lastig contact met je kind maken. Soms kregen we wel het idee dat hij behoorlijk ‘stuitert’. Er is geen sprake van vering o.i.d. in de bak/babyschaal waardoor we dat er soms nog wat ongemakkelijk uit vonden zien.
Hoe vind je kindje het in de bakfiets?
Ons zoontje vindt het fietsen in de bakfiets leuk. Dat komt ook omdat er van alles te zien is en om hem heen gebeurt. En hij krijgt de wind in zijn gezicht, dat is hij in de kinderwagen niet gewend. Af en toe valt hij lekker in slaap tijdens het fietsen, dan is het maar goed dat hij zo ingesnoerd is. Ook is hij nog zo klein dat hij het allemaal nog niet heel bewust meekrijgt.
Wat vind jij de voordelen van deze bakfiets en het gebruik ervan?
De trapondersteuning is echt heel fijn. We twijfelden of we de optie het geld waard vonden, maar nu we er meer mee hebben gereden kunnen we dit echt aanbevelen. Het maakt van deze fiets echt een pakezel. Gemak dient de mens, en eerlijk gezegd is het al hard genoeg werken met kleine kinderen. Verder ziet de bakfiets er gewoon heel strak en mooi uit.
Wat vind je de eventuele nadelen in het gebruik van de bakfiets?
Het zou een beetje zoeken zijn naar nadelen van deze fiets. Ik kan mij voorstellen dat als je de ruimte hebt toch voor het normale formaat bakfiets gaat. Daar past toch net even iets meer in als je boodschappen gaat doen en meerdere kinderen hebt. Verder wonen wij in de stad en hebben wij geen plek om de bakfiets binnen te stallen. Maar de versnellingen en kettingkast zijn open, dus we zijn benieuwd hoe deze zich houden met de invloeden van weer en wind. Wat dat betreft is een gesloten kettingkast met naafversnelling duurzamer, maar ook (veel) duurder.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.
Je moet ingelogd zijn om een post leuk te vinden.
{{likeButNotLoggedInLikePost.user.username}} is er hartstikke blij mee.
Wil jij ook graag (anoniem) je verhaal delen? Dat kan heel eenvoudig!