{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Zindelijkheid > Zindelijkheid

Advies > Peuter > Zindelijkheid > Zindelijkheid

Zindelijkheid

Afbeelding blog 'Zindelijkheid'

De weg naar zindelijkheid kan soms best lang zijn. Op de eerste plaats is het dan ook belangrijk dat jouw kindje er echt aan toe is. Voor sommige kinderen komt dat moment al wanneer ze anderhalf jaar zijn en bij andere kinderen 'pas' na de derde verjaardag. Wel zijn er een aantal hulpmiddeltjes zodat de weg naar zindelijkheid wat gemakkelijker gaat. Lees maar eens hier!

De basis op weg naar zindelijkheid: het potje!

De aanschaf van een potje is het eerste begin richting zindelijkheid. Tegenwoordig heb je potjes in allerlei soorten en maten. Sommige peuters zien hun potje met hun favoriete figuur of zelfs met een grappig muziekje als een echte stimulans, andere kinderen hebben juist liever een simpel potje.

Ook handig bij ( bijna ) zindelijkheid

Veel ouders kopen een wc-verkleiner wanneer hun kindje ( bijna ) zindelijk is. Op deze manier kan je kindje veilig 'zelf' naar de wc. Denk daarbij ook aan een krukje!

Trainingsbroekjes zijn ideaal, omdat je kindje deze eenvoudig zelf uit en aan kan trekken. Liever helemaal geen luier meer? Koop dan een hele set goedkope onderbroekjes bij de Hema, Zeeman, Action of Wibra.

Billendoekjes zijn nog handig, omdat je kindje dan zelf zijn billetjes gemakkelijker kan afvegen.

Ook in de nacht werken aan zindelijkheid? Zorg dan voor een matrasbeschermer. Nog kraammatjes liggen? Ook deze kun je prima gebruiken.

Leukigheidjes en zindelijkheid

Zindelijkheid wordt extra leuk gemaakt door een aantal kleinigheidjes. Bijvoorbeeld:

-Boekjes over zindelijkheid. 

-Een plaspop.

-Stickers, zodat jullie een beloningssysteem kunnen opzetten.

-Kleine cadeautjes wanneer de beloningskaart vol is.

Welke hulpmiddeltjes gebruik jij om je kindje zindelijk te maken? Reageer ook!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je