{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Verzorging > Wassen van je kind

Advies > Peuter > Verzorging > Wassen van je kind

Wassen van je kind

Afbeelding blog 'Wassen van je kind'
Wat vindt jouw kind van douchen en badderen? Sommige doen er het liefst uren over maar sommige zijn er ook niet in of onder te krijgen. Kinderen zitten overal aan, spelen in de tuin, verven en ga zo maar door. Een wasbeurt is daarom vaak hard nodig. 


Water in de ogen

Kinderen hebben houden er niet van als er water in hun ogen komt en als er dan per ongeluk wat zeep bij komt is het helemaal gedaan met de pret.

Geen zin om in bad te gaan?

Als je kind geen zin heeft om in bad te gaan kun je ook samen in bad gaan. Leer je kindje dat wanneer hij zijn hoofd in zijn nek legt jij makkelijk zijn haar kan wassen. Op deze manier kun je ook makkelijk zijn gezicht afschermen met je hand, om te voorkomen dat er zeep in de ogen komt.

Spel

Als je kindje het eng blijft vinden met water in de buurt van zijn gezicht moet je er een spel van maken. Geef speeltjes voor in bad en laat het bijvoorbeeld extra schuimen. Je kan ook leuke shampoo kopen. Er zijn veel verschillende soorten met de flesjes in leuke vormen, dit is natuurlijk veel interessanter dan een normale fles.

Voorzorgsmaatregelen

Zorg dat je altijd washandjes in de buurt hebt, mochten er spetters op hem komen die hij vervelend vindt kan jij die gelijk weghalen. Let er ook op dat de straal niet te hard staat en let natuurlijk altijd goed op de temperatuur.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je