{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Verzorging > Hoeveel slaap heeft een kind nodig?

Advies > Peuter > Verzorging > Hoeveel slaap heeft een kind nodig?

Hoeveel slaap heeft een kind nodig?

Hoeveel slaap hebben ze minstens nodig? En is dit per leeftijd verschillend. Wij helpen je, zodat je kind de rust krijgt

Afbeelding blog 'Hoeveel slaap heeft een kind nodig?'
Hoe laat moet een kind naar bed? Hoeveel slaap hebben ze minstens nodig? En is dit per leeftijd verschillend. Wij helpen je, zodat je kind de rust krijgt die hij of zij nodig heeft. Misschien weetje het nog van jezelf. Hoe ouder je wordt als kind, des te later wil je naar bed. Het is dan ook zo gezellig nog! Toch moest je naar bed want je had je rust nodig.

4 jaar of ouder

Als een kind eenmaal 4 jaar of ouder is doen ze geen middagdutje meer. Toch worden ze overdag veel alerter waardoor ze ‘s avonds moe worden. Ze willen later naar bed en moeten dezelfde tijd opstaan.

Hieronder staat een hulpmiddel met de aanbevolen rusttijd per leeftijd.

Leeftijd- Slaapduur 

  • 6 jaar - 10 uur en 45 minuten 
  • 7 jaar - 10 uur en 30 minuten 
  • 8 jaar - 10 uur en 15 minuten 
  • 9 jaar - 10 uur 
  • 10 jaar - 9 uur en 45 minuten 
  • 11 jaar - 9 uur en 30 minuten 
  • 12 jaar - 9 uur en 30 minuten

Verschil per kind

Het verschilt natuurlijk ook per kind. Sommige kinderen hebben meer slaap nodig dan andere. Bij veel kinderen helpt het ook handig als je ze zegt net boven te gaan om de pyjama aan te doen en de tanden te poetsen en dat ze daarna nog even bij jou mogen zitten in de keuken of woonkamer. Wanneer je ze dan naar bed stuurt zijn ze klaar om te gaan slapen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je