{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Verzorging > Hoe leer ik mijn kind goed tandenpoetsen?

Advies > Peuter > Verzorging > Hoe leer ik mijn kind goed tandenpoetsen?

Hoe leer ik mijn kind goed tandenpoetsen?

Tandenpoetsen bij je kinderen! Lees het artikel en ontdek leuke tips over het tandenpoetsen met je kinderen.

Afbeelding blog 'Hoe leer ik mijn kind goed tandenpoetsen?'

Na veel gekwijld te hebben, vele dunne poepluiers en zere billetjes zijn daar de eerste tandjes! Zo dat heeft heel wat zweet en tranen gekost maar daar zijn ze dan. Nu kun je alles veel beter op peuzelen. Maar die tandjes moeten ook verzorgd worden. Hoe doe je dat?

Goed Poetsen

Het is belangrijk dat een kindergebit ook minimaal tweemaal daags gepoetst worden ongeveer twee minuten. Dit om gaatjes te voorkomen. Ook al is het een melkgebit wat toch nog gewisseld moet worden, gaatjes zijn nooit fijn voor een kind. Goed poetsen kan als je de drie B’s in gedachten houdt. Binnenkant, Buitenkant, Bovenop. Zo sla je niets over. Mocht het een keer overgeslagen worden dan is dit natuurlijk geen ramp. Dit gebeurt ook wel eens bij volwassenen, toch?!?

Hoe lang moet je Poetsen? En hoe dat bij te houden?

Je moet op zijn minst 2 minuten poetsen om alle tandjes schoon te krijgen. Tegenwoordig zijn er tandenborstels te koop met daarbij een zandloper. Zo kunnen jij en je kind precies zien hoe lang er nog gepoetst moet worden. In ieder geval leuk voor kinderen om zelf de zandloper om te draaien.

Waardoor maak je het tandenpoetsen leuk?

Allereerst een leuke tandenborstel. Voor de kleintjes die net hun eerste tandje hebben is dit natuurlijk niet van belang. Voor deze kleine ukkies hebben ze tandenborstels stap 1. Een korte tandenborstel met een gat in het handvat zodat deze makkelijk vastgehouden kan worden. Als ze wat ouder zijn is het voor kinderen natuurlijk heel leuk als ze hun eigen tandenborstel uit mogen zoeken. Ik weet zeker dat het tandenpoetsen hierdoor ook makkelijker gaat. Dan moet er nog een tubetandpasta gekocht worden. Tegenwoordig is de tandpasta gekleurd in alle kleuren van de regenboog. En de tubes versierd met diverse tekenfilm figuren. Zo is mijn dochter helemaal weg van de prinsessen tandpasta (deze is roze met glitters, dus echt voor meiden) en tandpasta van de Sprookjesboom en dan wel de meisjesvariant.

Hoe kun je, je kind(eren) nog meer stimuleren te poetsen

Om je kinderen nog meer te stimuleren om te poetsen zou jij ook poets liedjes kunnen zingen. Als je op internet bij een zoekmachine tandenpoets liedje zoekt krijg je meteen een pagina vol met liedje, maar je kunt natuurlijk ook zelf met je kleine een liedje bedenken.

Ook kun je, je kind jou tanden laten poetsen. Zo zien ze dat het helemaal niet eng is en dat het geen pijn doet.

Wat mijn dochter erg leuk vind is samen (tegelijk) tandenpoetsen. En dan gaan we allemaal gekke bekken trekken zoals je mond wagenwijd open en dan poetsen, je lippen zover mogelijk omhoog doen en dan tandenpoetsen. Of zo snel mogelijk poetsen en natuurlijk zo langzaam mogelijk.

Tandenpoetsen is erg belangrijk, maar zorg dat je kind geen trauma krijgt van tandenpoetsen omdat je als ouders zijnde te erg gaat pushen om te poetsen. Hierdoor gaan kinderen het nog erger vinden en levert het nog meer strijd om die tanden gepoetst te krijgen. Zorg dat je het leuk maakt met een leuke tandenborstel, een tandpasta naar keuze en natuurlijk met veel lol voor jou en jouw kind!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je