{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Slapen > Van een ledikant naar een groot bed-welk bed kies je?

Advies > Peuter > Slapen > Van een ledikant naar een groot bed-welk bed kies je?

Van een ledikant naar een groot bed-welk bed kies je?

Het ene kind is er al met 18 maanden aan toe, het andere pas met ruim 3 jaar, maar uiteindelijk maakt ieder kind de overstap van een ledikant naar een groot bed. Welk bed kies je dan?

Afbeelding blog 'Van een ledikant naar een groot bed-welk bed kies je?'

Van ledikant naar een groot bed: het peuterbed

Een peuterbed ( ook wel juniorbedje genoemd ) is zeer geschikt voor kindjes die het ledikant zijn ontgroeit. De afmeting van een peuterbed is over het algemeen 150 x 70 cm, dus een stuk kleiner dan een regulier eenpersoonsbed van 200 x 90 cm.

Veel ouders kiezen voor een peuterbed omdat zij dit knusser voor hun kleintje vinden. Daarnaast kiezen ook mensen die wat kleiner behuisd zijn voor dit formaat bed. De meeste peuterbedden zijn geschikt voor kinderen tot 6 jaar, zodat je peuter er in ieder geval een aantal jaartjes lekker in kan slapen. Vind je een peuterbed toch te duur voor een relatief korte periode? Kijk dan eens op Marktplaats of bij Ikea. Bij Ikea verkopen ze zelfs echte ‘Meegroeibedden’ die je groter kunt maken. Daar zijn ook diverse bedrekjes voor de veiligheid van je kind verkrijgbaar.

Van ledikant naar een nog groter bed: het eenpersoonsbed

Een eenpersoonsbed is 200 x 90 cm. Voor een kindje van een jaar of 2 dus behoorlijk groot. Toch vinden sommige peuters het juist heerlijk om in zo`n groot bed te slapen. Wanneer de kinderkamer ruim genoeg is kan een eenpersoonsbed dus zeker een prima optie zijn. Ben je bang dat je kindje uit bed valt? Leg dan tijdelijk een matras naast zijn bed, zodat hij zich niet kan bezeren.

Een halfhoogslaper?

Een halfhoogslaper is niet direct een optie als je kindje het ledikant is ontgroeid, aangezien de meeste halfhoogslapers pas geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je in de toekomst graag een halfhoogslaper voor je kind kopen maar is hij nu nog te klein? Koop dan een goedkoop peuterbed voor de tussentijd.

Een themabed?

Je hebt tegenwoordig allerlei themabedden voor kinderen. Wat dacht je van een heus autobed voor jullie stoere jongen of een schitterend prinsessenkasteel voor het schattige prinsesje? Een peuter springt zeker een gat in de lucht bij de aanblik van zo`n themabed, maar zet alles wel even goed op een rijtje voor je een dergelijk bed voor je kind koopt. Sommige thema`s worden al gauw ‘kinderachtig’, dus kies voor een bed waar je kind de komende jaren zeker heerlijk in zal dromen.

Welk bed hebben jullie na het ledikantje gekozen en waarom? Reageer hier!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je