{{ message.message }}
{{ button.text }}

Advies > Peuter > Peuterkalender > Dreumes 18 maanden

Advies > Peuter > Peuterkalender > Dreumes 18 maanden

Dreumes 18 maanden

Dreumes 18 maanden: Meest gestelde vragen door moeders in deze maand.

Afbeelding blog 'Dreumes 18 maanden'

Dreumes 18 maanden leren delen, hoe?

Zo rond de 18 maanden is de perfecte timing om energie te steken in het ‘leren delen’. Voorheen was jouw kleintje namelijk nog niet in staat om te beseffen dat de wereld niet alleen om hem of haar draait. Dat vermogen heeft je kindje nu waarschijnlijk wel ontwikkeld, dus de basis (het besef) om te kunnen delen is er. Nu nog oefenen! En met dat oefenen kun jij helpen. Om het delen te stimuleren kun je vaak benoemen bij producten van wie wat is, zo pak je bijvoorbeeld de telefoon van papa om even te bellen. Of doe je brokjes in het bakje van de hond en geef je een pakje rozijntjes aan je kindje en zeg je: ‘’Van mama voor jou’’. Laat je kindje ook mee bepalen wat er gedeeld wordt. Laat het kiezen of jullie een soepstengel of een stukje kaas als tussendoortje gaan pakken. Wordt het een stukje kaas? Snijd dan een stukje af en zeg: ‘’Deze is voor papa, geef jij die?’’. Laat je kindje het stukje kaas brengen en als hij of zij terug is complimenteer je hem of haar en geeft het volgende stukje, voor zusje bijvoorbeeld. Dit herhaal je tot het laatste stukje: die is van mama voor… jou!

Dreumes 18 maanden, o-benen?

Jouw kindje kan waarschijnlijk al een beetje lopen en oefent erop los! Valt het je ineens op dat je kindje o-benen heeft en schrik je hier van? Dan ben je niet de enige! Maar geen zorgen, zit is juist een normale stand van de benen voor in deze periode. O-benen en misschien zelfs wat met de voetjes naar binnen betekent dat het volgens het boekje ontwikkelt. Wanneer je kindje ouder wordt en meer gaat lopen verandert dit en wordt het beetje bij beetje steeds meer zoals bij jezelf: recht.

Welke schoenen zijn geschikt?

Aangezien jouw kindje nu kan lopen (in de meeste gevallen) moet het ook beschermd worden. Want niet alleen thuis wil hij of zij natuurlijk op ontdekking uit, ook buiten! Tijd voor échte schoenen. Zoals voorheen thuis wat zachtere zolen het beste waren zijn nu harde zolen het best. Dit omdat er buiten natuurlijk veel meer scherpe en gevaarlijke objecten op de grond liggen dan thuis. Bij het kopen van een schoentje is het belangrijk dit samen met je kindje te doen zodat er echt gepast kan worden. Voetje opmeten en online bestellen is niet zo’n goed idee. Er moet namelijk ook naar de breedte van de voet gekeken worden en bewegingsruimte. Ondanks dat het stevige zooltjes moet hebben is het wel belangrijk dat de schoen soepel is zodat het gemakkelijk een loopbeweging kan maken. Verder is het goed om op het materiaal te letten. Kies voor een materiaal wat goed ademt. Een leren schoen is vaak een stukje duurder maar ventileert wel veel beter dan een kunststof schoentje. Als laatste tip: koop niet op de groei! Ook al is het een flinke aanschaf en gebruikt je kindje de schoenen maar even (omdat het snel groeit) is dit geen product om op te bezuinigen of op de groei te kopen. Er is dan een kans dat het niet lekker zit en je kindje op de verkeerde manier aanleert te lopen. Wel kun je ervoor kiezen om het schoentje weer door te verkopen natuurlijk!

Mijn dreumes praat nog niet, zorgen maken?

Sommige kindjes van ongeveer 18 maanden praten erop los en maken misschien al hele korte zinnen… Die van jou niet? Geen paniek! Dat wil niet zeggen dat hij of zij achterloopt qua ontwikkeling. De gemiddelde periode waarop je kindje zich weer op de spraak gaat focussen is tussen de 18 maanden en 21 maanden. Het vormen van een zinnetje kan van de een op de andere dag gaan.Heeft jouw kleintje rond de 22 maanden nog geen zin proberen te maken? Dan is het verstandig om even te overleggen met consultatiebureau. Tot die tijd: Veel voordoen en beloon nieuwe woordjes met een applausje!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je